دانشجوی دانشگاه بیرجند از رساله دکترای شیمی با عنوان سنتز و کارایی کاتالیزوری نانو بیو هیبریدهای شامل کمپلکس های ویتامین ها با فلزات واسطه دفاع کرد

۲۳ تیر ۱۳۹۸ | ۱۴:۲۵ کد : ۴۰۹۰ اخبار برگزیده اخبار ستادی
الهام رضاپور دانشجوی دکتری شیمی گرایش آلی دانشکده علوم دانشگاه بیرجند از رساله خود با عنوان سنتز و کارایی کاتالیزوری نانو بیو هیبریدهای شامل کمپلکس های ویتامین ها با فلزات واسطه با درجه عالی دفاع کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، در این پروژه یک کاتالیزور نانو ‌مغناطیسی بر پایه ترکیب حیاتی نیاسین (ویتامین B3) سنتز وبا تکنیک¬های مختلفی مانند FT-IR، XPS،ICP-AES،TGA، DRS TEM،VSM شناسایی شد.
کمپلکس پالادیوم نیاسین تحت امواج فراصوت بدست آمد و از تثبیت کمپلکس بر بستر نانو ذرات مغناطیسی پوشیده شده با نشاسته، نانو هیبریدPd(II)NA2@SMNP تهیه شد. سپس این کاتالیزور مغناطیسی برای انجام  واکنش¬های جفت¬شدن متقارن و نامتقارن با قابلیت بازیابی بالامورد استفاده قرار گرفت.
پایداری نانوکاتالیزور تهیه شده در مقابل شستشو و حرارت و قابلیت استفاده مجدد آنها، راهبردی علمی برای کاهش اثرات زیست محیطی و افزایش بهره وری اقتصادی را در فرایند های شیمیایی ارائه میدهد.
بخشی از نتایج این پروژه در مجله تخصصی کاتالیزوری Catalysis Letters 2018, 148, 3165–3177به چاپ رسیده است.
استاد راهنمای این رساله دکتر معصومه جعفرپور و  استاد مشاور دکتر عبدالرضا رضائی فرد از اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند بودند.