فعالیت کاتالیزوری پلی اکسومتال ها و کمپلکس های کوئوردیناسیونی نانوساختاری در واکنش های تولید اکسیژن عنوان رساله دانشجوی دکتری دانشگاه بیرجند

۲۳ تیر ۱۳۹۸ | ۱۴:۳۱ کد : ۴۰۹۱ اخبار برگزیده اخبار ستادی
رضوان مختاری دانشجوی دکتری شیمی گرایش معدنی دانشگاه بیرجند از رساله خود با عنوان فعالیت کاتالیزوری پلی اکسومتال ها و کمپلکس های کوئوردیناسیونی نانوساختاری در واکنش های تولید اکسیژن با درجه عالی دفاع کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، در این پروژه، فعالیت آنزیم کاتالاز (تجزیه هیدروژن پراکسید به آب و اکسیژن) در حضور پلی اکسومتالهای کپلری بلورین و آمورف به عنوان پلی‌اکسومتال‌های غیرسمی در محلول آبی تحت تابش نور مرئی/ خورشید مورد تحقیق قرار گرفت.
با توجه به  شکاف انرژی باریک کاتالیزور مورد مطالعه، فعالیت فتوکاتالیزوری در نور مرئی تاًیید شد و کارایی نوری مناسب در طول موجهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.
بر اساس اطلاعات طیفی مختلف و آنالیز عنصری (EDS)، ساختار کلاسترها در طول واکنش حفظ شد که بازیافت موثر آن در شرایط این کار فراهم شد.
مطالعه سینتیکی، رفتار یک واکنش مرتبه اول نسبت به H2O2 را تأیید کرد و انرژی فعالسازی واکنش، kJ/ mol 58 تعیین شد.
برای فرآیند تجزیه H2O2تحت تابش نور مرئی پارامتر های فعالیت و پایداری کاتالیزور تعیین شد.
بر اساس نتایج آزمایش‌ها در حضور بازدارنده‌ها، مکانیسمی غیر رادیکالی برای تسهیم نامتناسب H2O2 بر سطح کلاسترها پیشنهاد شد.
بخشی از نتایج این پروژه در مجله تخصصی کاتالیزوری Catalysis Science and Technology 2018, 8, 4645-4656. به چاپ رسیده است.
استاد راهنمای این رساله دکتر عبدالرضا رضائی فرد و استادان مشاور این رساله دکتر معصومه جعفرپور و دکتر علیرضا فرخی از اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند بودند.