در دانشگاه بیرجند برگزار می شود؛

همایش ملی اندیشه های فلسفی، کلامی علامه طباطبایی

۲۶ تیر ۱۳۹۸ | ۱۳:۴۷ کد : ۴۱۳۰ اخبار ستادی
تعداد بازدید:۵۷۹۰
همایش ملی اندیشه های فلسفی، کلامی علامه طباطبایی ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۸ در دانشگاه بیرجند برگزار می شود.
همایش ملی اندیشه های فلسفی، کلامی علامه طباطبایی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، دکتر مرتضی مزگی نژاد دبیر همایش ملی اندیشه های فلسفی، کلامی علامه طباطبایی در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه بیان داشت؛ این همایش با همکاری گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه بیرجند 29 آبان 1398 در دانشگاه بیرجند برگزار خواهد شد.
دکتر مزگی نژاد، فلسفه اسلامی، کلام، منطق و تفسیر را از جمله محورهای کلی این همایش برشمرد و گفت: به مناسبت بزرگداشت علامه طباطبایی و روز جهانی فلسفه و با توجه به دو رویداد مهم فلسفی، یعنی 24 آبان روز بزرگداشت علامه طباطبایی، مفسر و فیلسوف معاصر و از طرفی روز جهانی فلسفه ، این همایش به همت دانشگاه بیرجند برگزار خواهد شد.
وی ایجاد فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات و ارائه دستاوردهای نوین پژوهشی بین اندیشمندان، محققان، و پژوهشگران فلسفه و کلام اسلامی، بررسی اندیشه‌های نوین در حوزه علوم اسلامی و انسانی با تکیه بر دیدگاه‌های علامه طباطبایی، معرفی جنبه های جامعیت اندیشه های علامه در تبیین مبانی دینی.، ارتقای سطح پژوهش های فلسفی کلامی و تفسیری، ژرف اندیشی در گشودن ابهامات و طرح نکات تازه بر اساس اندیشه های علامه طباطبایی، بررسی و کشف ابعاد اندیشه‌های فلسفی ،کلامی و تفسیری متفکر بزرگ جهان اسلام علامه طباطبایی، ایجاد بستر مناسب برای انتقال نتایج تحقیقات انجام گرفته در این حوزه، شناسایی و معرفی دانش پژوهان ودانشجویان برتر درحوزه مذکور را از اهداف این همایش برشمرد.
حجه الاسلام و المسلمین دکتر محمد هادی شهاب دبیر علمی همایش علامه طباطبایی را از مهم ترین و تأثیرگذارترین شخصیت های سده معاصر در زیرساخت های فکری و عقلانی حوزه اندیشه اسلامی دانست و بیان داشت: تأثیر علامه بر شخصتهایی همانند شهید مطهری و شخصیت های فرهنگی معاصر غیرقابل انکار است.
دکتر شهاب بر تأثیر علامه طباطبایی به بنیان های عقلانی دینی و حوزه های مختلف فلسفه، کلام و عرفان و تفسیر اشاره کرد و گفت: ایشان جزء معدود سرمایه های فکری و معنوی است که در حوزه اندیشه اسلامی به دنبال مبانی عقلانی مستحکمی بوده اند.
حجه الاسلام شهاب در ادامه با شرح آثار بی بدیل علامه طباطبایی گفت: آثار علامه از جهت نگاه عقلانی و معنوی و با ژرف اندیشی، تحقیق گسترده و عمیق در جهت عقلی و نقلی کاملا مطمئن و قابل اعتماد است و در زمینه تدریس فلسفه اسلامی همچنان تنها منبع درسی بی بدیل برای دانشجویان این حوزه محسوب می شود.
دکتر شهاب برگزاری این همایش را تلاشی در جهت بازخوانی آثار این متفکر معنوی جهان معاصر دانست.
دکتر احمد بخشی دبیر اجرایی همایش با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده بیان کرد: تعدادی از شخصیتهای مهم و تأثیرگذار کشوری و صاحب نظر در این حوزه برای شرکت در این همایش ملی دعوت شده اند.
دکتر بخشی همچنین به چاپ مقالات برتر این همایش در دو مجله علمی پژوهشی آموزه های فلسفی اسلامی دانشگاه علوم اسلامی رضوی و کتاب قیم دانشگاه میبد چاپ خواهد شد. وی همچنین به چاپ مقالات برتر در دو مجله علمی و ترویجی اشاره کرد و گفت: در نشریه پژوهش های اجتماعی اسلامی و آموزه های حدیثی دانشگاه رضوی نیز این مقالات به چاپ خواهد رسید.
دکتر بخشی در بخش دیگری از سخنانش به همکاری و حمایت دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند، گروه فلسفه و کلام ، معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه فروسی مشهد و دانشگاه میبد یزد برای برگزاری این همایش اشاره کرد.
علاقمندان می توانند جهت ثبت نام در این همایش تا اول مهرماه 98 اقدام نمایند. زمان  آخرین مهلت ارسال مقالات31 شهریور 98 و  اعلام نتایج داوری اول آبان 98 خواهد بود.
دبیرخانه این همایش در دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه فلسفه و کلام اسلامی مستقر می باشد و آدرس سایت همایش  https://conf.birjand.ac.ir/tabatabai/default.aspx می باشد که اساتید، صاحبنظران، دانشجویان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه می توانند با ارائه مقاله درباره موضوعات پیشنهادی یا دیگر موضوعات مرتبط با این حوزه، در همایش شرکت نمایند.

آخرین ویرایش۲۶ تیر ۱۳۹۸