مراسم معنوی اعتکاف در ایام البیض ماه مبارک رجب با استقبال دانشجویان دانشگاه های بیرجند برگزار می گردد.
300 نفر از دانشجویان خواهر و 180 نفر از دانشجویان برادر در مسجد امام جعفرصادق(ع)، مسجد حضرت ولی عصر(عج) پردیس امیرآباد دانشگاه بیرجند و مسجد دانشگاه پیام نور از فیوضات این مراسم معنوی بهره مند خواهند شد.
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان برنامه های محتوایی از قبیل نیایش، حلقه های معرفتی، سخنرانی های اخلاقی و احکام را برای معتکفان برگزار خواهد نمود. 6 نفر از مبلغان اعزامی حوزه علمیه قم و روحانیون استان در برگزاری برنامه های مذکور همکاری دارند.
اعتکاف مشترک طلاب و دانشجویان، برگزاری مسابقات فرهنگی و توزیع بسته فرهنگی بین دانشجویان معتکف از دیگر برنامه های این مراسم است.
مراسم اعتکاف با پذیرش دانشجویان از ساعت 30/9 شب سیزدهم رجب آغاز و پس از اقامه نماز مغرب شامگاه پانزدهم رجب خاتمه می یابد.