از سلسله سخنرانی های هفته پژوهش؛

ورکشاپ "هنر پیله‌دوزی و سرمه‌دوزی" توسط هنرمند پیشکسوت استان خراسان جنوبی در دانشکده هنر برگزار شد

۱۳ آذر ۱۴۰۱ | ۰۸:۴۴ کد : ۲۱۵۲۳ اخبار دانشکده

به گزارش دانشکده هنر، سخنرانی و ورکشاپ "هنر سرمه دوزی و پیله دوزی" توسط گروه آموزشی فرش به مناسبت هفته پژوهش با همکاری انجمن های علمی هنراسلامی، فرش، طراحی و چاپ پارچه و کانون هنرهای تجسمی برای علاقمندان به رودوزی های سنتی برگزار شد. کارگاه شناخت هنر سرمه دوزی و پیله دوزی با تدریس خانم فاطمه صغری مشرقی مقدم، مدرس پیشکسوت و هنرمند افتخاری اقدام به برگزاری این سخنرانی با موضوع انواع سوزن دوزی در خراسان¬جنوبی در تاریخ 06/09/1401 و ورکشاپ در تاریخ 10/09/1401 به مدت 3ساعت برگزار شد. هنر های سنتی میراثی ارزشمند از نیاکان ماست که در کنار هنرهای امروزی همچنان به حیات خویش ادامه داده اند. سوزن‌دوزی هنر آراستن سطح رویین پارچه‌های ساده با بهره‌گیری از نخ‌های الوان و با کمک سوزن است. رودوزی‌های استان خراسان جنوبی شامل ۱۹ هنر هستند که عبارتند از: سرمه‌دوزی، ابریشم‌دوزی، خامه‌دوزی، پولک‌دوزی، منجوق‌دوزی، چشمه‌دوزی، زغره‌دوزی، گلابتون‌دوزی، سکه‌دوزی، نقده‌دوزی، گلابتون‌دوزی، یراق‌دوزی، شمسه‌دوزی، پیله‌دوزی یا جیده‌دوزی، برودری دوزی، آیینه دوزی، بلوچه دوزی، شبکه دوزی و ... خانم مشرقی مقدم استاد محترم این ورکشاپ از چگونگی نقش اندازی بر پارچه تا آماده سازی نخ ها و برش پیله ی ابریشم و چگونگی اتصال پیله و سرمه و پلک و ... بر پارچه برای دانشجویان توضیحات مفیدی ارائه کردند و بصورت عملی امکان تجربه ی این هنر را برای دانشجویان فراهم ساختند. خانم سیده آمنه منصوری مهریان دانشجوی ارشد هنر اسلامی، به عنوان دستیار پژوهشی دکتر پایدارفرد مسئول برگزاری این نشست بود.

آخرین ویرایش۱۳ آذر ۱۴۰۱