برگزاری کارگاه آموزشی صفر تا صد دانش بنیان

به گزارش زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی، کارگاه آموزشی «صفر تا صد دانش بنیان» با همکاری زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه بیرجند، شتابدهنده تیمی نو، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی روز سه شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱ در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد.

در این نشست جمال کدخدا پور سرممیز و کارشناس حوزه IT، تجاری سازی و علوم انسانی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به شرح چگونگی تبدیل شدن شرکت های مستعد به دانش بنیان پرداخت و گفت: بسیاری از شرکت های مستعد و فناور در این مقوله دچار مشکل هستند و این کارگاه نیز به همین دلیل برگزار شد.

وی به معیارهای ارزیابی و نحوه دانش بنیان شدن پرداخت و گفت: بر اساس آخرین آیین نامه ارزیابی شرکت های دانش بنیان، شرکت های متقاضی 4 نوع شامل شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا نوع 1، شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا نوع 2، شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی نوع 1، شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی نوع 2 هستند، همچنین شرکت های دانش بنیان نوع 3 بسته مشوقی است که از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ بصورت آزمایشی برقرار شده و شرکت های مستعد دانش بنیان شدن هستند. کدخداپور اظهار کرد: در آیین نامه مذکور 110 عنوان حمایتی از شرکت های دانش بنیان وجود دارد که شرکت های نوع 1 مشمول تمامی حمایت ها می شوند. وی همچنین خاطرنشان کرد: در کشور بیش از 7 هزار شرکت دانش بنیان وجود دارد که تعداد تولیدی نوع 1 بسیار اندک است. خیلی جاها فعالیت های نابه‌جای شرکت ها موجب می شود نتوانند دانش بنیانی خود را احراز کنند. کدخدا پور با ابراز اینکه «دانش بنیان نوع 3 از هیچ کدام از 110 حمایت برخوردار نمی شود» گفت: این شرکت ها از خدمات حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی بهره مند می شوند. وی خاطرنشان کرد: بسیاری از صاحبان شرکت ها از قوانین حمایتی شرکت های دانش بنیان بی خبرند که با مطالعه قوانین و شرکت در چنین کارگاه هایی می توانند شرکت خود را تحت حمایت های بیشتری قرار دهند.

همچنین پس از پایان نشست، جلسات خصوصی مشاوره ای با واحدهای فناور شرکت کننده در پارک علم و فناوری استان خراسان جنوبی برگزار شد.