نشست تخصصی فاطمه شناسی و معاصر سازی شخصیت آن حضرت به صورت مجازی برگزار شد

۲۶ دی ۱۴۰۱ | ۱۹:۱۵ کد : ۲۲۴۸۲ اخبار برگزیده معاونت
نشست تخصصی فاطمه شناسی و معاصر سازی شخصیت آن حضرت به صورت مجازی برگزار شد

امور دینی و قرآنی معاونت فرهنگی و اجتماعی با همکاری مدیریت برنامه ، بودجه و تحول اداری و معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند به مناسبت گرامیداشت هفته مقام زن و روز مادر  در روز دوشنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۱ نشست تخصصی فاطمه شناسی و معاصر سازی شخصیت آن حضرت را با حضور و سخنرانی دکتر محمد مهدی دیانی به صورت مجازی برگزار نمود.

مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست به شرح زیر است:

فاطمه شناسی ومعاصرسازی شخصیت آن حضرت موضوع بحث از دو بخش تشکیل شده است: ۱.فاطمه شناسی ۲. معاصر سازی شخصیت حضرت فاطمه(س) بدیهی است که قسمت دوم بحث مبتنی بر بخش اول است یعنی برای معاصر سازی شخصیت حضرت زهرا(س)ابتدا باید آن حضرت را در حد فهم بشری شناخت. برای شناخت آن بانوی بزرگوار از پنج منبع می‌توان بهره گرفت: _منبع اول کلام وحیانی(قرآن مجید) است برخی از بزرگان حدود ۱۳۵ آیه را جمع آوری کرده اند که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم اشاره به مقام، فضایل ومناقب آن حضرت دارد. آیاتی همچون:آیه تطهیر،آیه مباهله، آیه ۸ و۹ سوره دهر ، آیه ۱۹ و۲۰ سوره الرحمن،آیه ۳۵ سوره نور وآیه ۷۴ سوره فرقان از این جمله اند. -_منبع دوم شناخت حضرت فاطمه از طریق سخنان پیامبر اکرم(ص) است. _منبع سوم سخنان و فرمایشات ائمه اطهار( علیهم السلام) در باره حضرت فاطمه است ازجمله این سخنان می‌توان به فرمایش حضرت علی ع در نامه ۲۸ به نهج البلاغه وهمچنین به سخن امام زمان در باره مادر بزگوارشان اشاره نمود که فرمودند : برای من دختر رسول خدا(مادرم) اسوه است. _چهارمین منبع برای معرفت وشناخت نسبت به حضرت زهرا(س) سخنان دانشمندان مسلمان وغیر مسلمان در باره آن حضرت است که ایشان را ستوده اند در این زمینه می‌توان به کتابی با عنوان فاطمه در نگاه دیگران مراجعه نمود. ازجمله یکی از اندیشمندان سوریه به نام احمد خلیل جمعه در باره حضرت فاطمه چنین می گوید: حضرت آیینه تمام نمای سجایای پدرش پیامبر اکرم بود. _پنجمین منبع برای شناخت حضرت فاطمه(س)سخنان و سیره زندگانی خود آن حضرت است. اما قسمت دوم بحث معاصر سازی وجهانی سازی شخصیت حضرت فاطمه است برخی از شخصیت ها مانند حضرت فاطمه، حضرت علی،و... شخصیتی بین‌المللی هستند ومحدود به زمان خاص یا مکان خاص نمی‌شوند بلکه می توانند برای همه اعصار وهمه امصار(زمان‌ها وسرزمینها) الگو واسوه باشند. پیامبر اکرم در مورد جاودانگی حضرت فاطمه فرمودند:فاطمه سیده زنان جهان از آغاز تا فرجام است. برای جهانی سازی ومعاصر سازی آن شخصیت بزرگوار باید با استفاده ازمنابع پنجگانه مذکور وباتکیه بر سجایای اخلاقی آنحضرت.،سبک زندگی فاطمی را در میان جهان وجهانیان اشاعه داد ودر این زمینه باید از زبان هنر و شیوه های جدید تبلیغی بهره بگیریم و در تولید محتوا بکوشیم.