حضور شش دانشگاه ایران در لیست رتبه بندی کیو اس در سال ۲۰۲۰

بنا به گفته محمد جواد  دهقانی سرپرست ISC نتایج رتبه بندی سال ۲۰۲۰ کیو اس که به تازگی منتشر شده نشان از حضور ۶ دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۴۰۷ ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر با رتبه ۴۸۹، دانشگاه علم و صنعت ایران با رتبه ۶۵۰-۶۰۱، دانشگاه تهران با رتبه۶۵۰-۶۰۱ و دانشگاه های شهید بهشتی و دانشگاه شیراز  با رتبه      ۱۰۰۰-۸۰۱ دارد.  این درحالی است که تا سال ۲۰۱۶ فقط دو دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۴۸۰-۴۷۱  و دانشگاه تهران با رتبه ۶۰۰-۵۵۱ در این نظام رتبه بندی حضور داشتند. وی همچنین اضافه نمود که  در میان کشورهای اسلامی، از کشور مالزی ۲۰ دانشگاه، ترکیه ۹ دانشگاه، امارات متحده عربی ۸ دانشگاه، عربستان ۷ دانشگاه، پاکستان ۷ دانشگاه، لبنان ۷ دانشگاه، اردن ۴ دانشگاه، مصر ۵ دانشگاه، عراق ۳ دانشگاه، بنگلادش۲ دانشگاه وکشورهای بحرین، قطر، عمان، آذربایجان، سریلانکا و کویت هر کدام با یک دانشگاه در فهرست دانشگاه های برتر کیو اس ۲۰۲۰ حضور دارند.

در نظام رتبه بندی کیو اس  دانشگاه ها توسط ۶ شاخص در قالب چهار حوزه کلی آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی ارزیابی می شوند. در رتبه بندی جهانی کیو اس بررسی شهرت دانشگاه با وزن ۴۰%، ارزیابی کارفرمایان با وزن ۱۰% ، نسبت اعضای هیئت علمی بین المللی با وزن ۵%، نسبت دانشجویان بین المللی با وزن ۵%، میزان استنادات به ازای هر عضو هیئت علمی با وزن ۲۰% و نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو با وزن ۲۰% جهت ارزیابی عملکرد دانشگاه ها بهره برده است.