نشست «میز گفت‌وگوی دانشگاه و مردم» با محوریت جبهه مقاومت و لزوم بازتعریف نظم جهانی

۱۹ مرداد ۱۴۰۵ | ۰۹:۴۰ کد : ۳۴۶۲۸ اخبار
تعداد بازدید:۱۷
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه بیرجند ، آقای محمدیان‌فر شامگاه یکشنبه ۱۸ مردادماه در میز گفتگوی دانشگاهیان و مردم با عنوان «جبهه مقاومت و لزوم بازتعریف نظم جهانی» به واکاوی جدی نظم کنونی حاکم بر جهان پرداخت و آن را میراثی ناعادلانه از دوران پس از جنگ جهانی دوم توصیف کرد.
نشست «میز گفت‌وگوی دانشگاه و مردم» با محوریت جبهه مقاومت و لزوم بازتعریف نظم جهانی

نشست «جبهه مقاومت و لزوم بازتعریف نظم جهانی»، سخنران: آقای محمد محمدیان فر، کارشناس و پژوهشگر مسائل سیاسی و سرپرست سابق فرمانداری خوسف برگزار شد.

وی با نقد ساختار شورای امنیت و حق وتو، این سیستم را ابزاری برای تأمین منافع پنج قدرت بزرگ دانست که نه تنها در حل بحران‌های جهانی ناتوان است، بلکه خود عاملی برای مشروعیت‌بخشی به اشغال‌گری‌ها شده است.

سرپرست سابق فرمانداری خوسف تأکید کرد که ابزارهای مالی مانند صندوق بین‌المللی پول و نظام بانکی سوئیفت، در کنار هژمونی فرهنگی و ابزارهایی نظیر هالیوود، تکمیل‌کننده این زنجیره قدرت برای اعمال فشار بر ملت‌های مستقل و تحمیل استانداردهای دوگانه حقوق بشری هستند.

بخش محوری این نشست به تبیین نقش «جبهه مقاومت» در به چالش کشیدن این نظم تک‌قطبی اختصاص داشت.

محمدیان‌فر با اشاره به شکل‌گیری حزب‌الله در لبنان و گروه‌های جهادی در فلسطین، عراق و یمن، این جریان را ثمره تدبیر رهبران انقلاب اسلامی دانست که بازدارندگی را از حالت انفعالی به یک قدرت فعال تمدنی تبدیل کرده‌اند.

وی عملیات‌هایی نظیر طوفان‌الاقصی را نشانه‌ای از بن‌بست راهبردی رژیم صهیونیستی برشمرد و خاطرنشان کرد که جبهه مقاومت توانسته است با تکیه بر باورهای دینی و نگاه امت‌محور، موجودیت رژیم‌های اشغال‌گر را به لرزه درآورد و هژمونی شکست‌ناپذیری غرب را در منطقه فرو بریزد.

این تحلیلگر مسائل استراتژیک در ادامه به ضرورت بازتعریف نظم نوین جهانی و انتقال مرکز ثقل قدرت از غرب به آسیا اشاره کرد. وی با استناد به پیش‌بینی‌های رهبری، سه ویژگی اصلی این نظم جدید را «انزوای آمریکا»، «انتقال قدرت نظامی، علمی و اقتصادی به آسیا» و «گسترش تفکر مقاومت» عنوان نمود.

بر این اساس، ظهور پیمان‌هایی مانند بریکس و شانگهای و تلاش برای دلارزدایی، گواهی بر تمایل جهانی برای حرکت به سمت چندجانبه‌گرایی است؛ نظمی که در آن دیگر «کدخدا» وجود ندارد و قدرت‌های نوظهور بر اساس توازن جدیدی از منافع ملی و تمدنی به ایفای نقش می‌پردازند.

در پایان این نشست، بر جایگاه ژئوپولیتیک و تمدنی ایران به عنوان یکی از بازیگران اصلی این گذار تاریخی تأکید شد. محمدیان‌فر با اشاره به ظرفیت‌های عظیم انسانی و تسلط ایران بر شاهراه حیاتی تنگه هرمز، این موقعیت را اهرم قدرتی دانست که ایران را به محل تلاقی قاره‌ها و قلب تپنده انرژی جهان تبدیل کرده است.

وی در نهایت با تبیین «نظریه نظام انقلابی»، راهبرد اصلی کشور را حفظ هویت مستقل در برابر بروکراسی‌های مدرن دانست و تأکید کرد که استمرار روحیه مقاومت و پیوند میان مردم و آرمان‌های توحیدی، ضامن اصلی موفقیت ایران در شکل‌دهی به تمدن نوین اسلامی خواهد بود.

شایان ذکر است این برنامه به همت بسیج اساتید استان با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان، معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند و همکاری دانشگاه های استان برگزار می شود.

آخرین ویرایش ۲۴ مرداد ۱۴۰۵

نظر شما :