ثبت اختراع کفش ورزشی با مکانیزم هیدرولیکی توسط دکتر سیدعباس فرجاد پزشک عضو محترم هیات علمی گروه علوم ورزشی

۱۷ تیر ۱۳۹۹ | ۱۱:۵۶ کد : ۸۸۰۷ اخبار دانشکده

به گزارش روابط عمومی پردیس علوم رفتاری آقای دکتر سید عباس فرجاد پزشک عضو هیات علمی گروه علوم ورزشی اقدام به ساخت نمونه اولیه کفش ورزشی با مکانیزم هیدرولیکی کردند. این کفش پس از انجام تست های آزمایشگاهی موفق به کسب گواهی ثبت اختراع از پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی شد.

آقای دکتر سید عباس فرجاد با اعلام این خبر گفت: یکی از مهمترین موانع در خصوص هدایت افراد جامعه به سمت ورزش و متعاقباً هدایت جامعه به سمت سلامتی، پویایی و نشاط بیشتر نبود امکانات در دسترس و مقرون به صرفه ورزشی به برای همه افراد جامعه است. از جمله اصلی‌ترین و ضروری‌ترین تجهیزات ورزشی که هر فردی در هنگام ورزش باید تأکید ویژه­ای روی انتخاب آن داشته باشد، کفش ورزشی است، چون کفش ورزشی به طور مستقیم رابط پا و زمین بوده و می­تواند نقش مهمی در بارهای رد و بدل شده بین پا و زمین داشته باشد. اهمیت کفش هنگامی بیشتر می­شود که افراد بخواهند از آن به عنوان ابزاری برای پیاده­روی­های طولانی مدت با هدف افزایش سلامت قلبی عروقی، مفصلی و تناسب اندام استفاده کنند. در حال حاضر کفش­های مختلف و متنوعی برای هر سلیقه، هر سن و هر جنسی در بازار وجود دارند که می­توانند نیازها را برطرف نمایند. با این حال نیاز افرادی که به قصد سلامت، پیاده روی و کاهش اضافه وزن به دنبال کفش می­گردند کمی متفاوت می­باشد. بر خلاف تصور رایج و چیزی که در تبلیغات صنایع مختلف می­بینیم، کفش­های مخصوص برای این افراد نباید به گونه­ای باشد که انرژی مصرفی طی راه رفتن را کاهش دهد، بلکه برعکس باید موجب افزایش انرژی مصرفی و افزایش درگیری عضلانی شود و از این طریق رسیدن به هدف­های ذکر شده را تسهیل نماید. از سویی کاهش نیروهای اعمالی بر پا و مفاصل اندام تحتانی طی راه رفتن یکی از نکات مهمی است که افراد در هنگام انتخاب کفش برای پیاده­روی طولانی مدت به دنبال آن هستند. هدف ما از ارائه ایده کفشی ورزشی با مکانیزم هیدرولیکی، تولید کفشی است که بتواند در مقایسه با کفش‌های عادی مخصوص پیاده­روی درگیر عضلات و انرژی مصرفی را تا چندین برابر افزایش دهد و نیروهای اعمالی بر مفاصل را کاهش دهد.