کارگاه آموزشی " توسعه چینی : الگو و روند" برگزار شد

به مناسب هفته کتاب و کتابخوانی و در راستای شعار سال " مهار تورم  و رشد تولید" کارگاه آموزشی " توسعه چینی : الگو و روند" روز یکشنبه 28 آبان ماه 1402 از ساعت 14-12 در سایت اطلاع‌رسانی 1 کتابخانه مرکزی و مرکز نشر با حضور خانم دکتر سمیه حمیدی، عضو محترم هیأت علمی  دانشگاه بیرجند و کارکنان دانشگاه برگزار شد.

در این کارگاه، کشور چین به عنوان یکی از کشورهایی که روند توسعه و پیشرفت را با ارائه راهکارهای نوین اقتصادی طی کرده و به یکی از قدرتهای صنعتی خاورمیانه تبدیل شده است معرفی و مورد واکاوی قرار گرفت. برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در این کشور طی سه دهه  پس از انقلاب کمونیستی 1949 از جمله آزادسازی تدریجی قیمت‌ها، افزایش رشد بخش خصوصی،حذف تدریجی کشاورزی اشتراکی و.... بررسی شد. در واقع این کشور کمونیستی اصلاحات خود را گام به گام انجام داده  و سیاست‌های اقتصادی و حاکمیتی خود را تغییر داد. آنچه امروزه چین را به "کارخانه دنیا" تبدیل کرده و به توسعه سریع علوم و فناوری در این کشور و جهانی شدن اقتصاد آن انجامیده است، شناخت همه جانبه و دقیق تحولات اقتصادی دنیا و بهره‌گیری مناسب و بهنگام از امکانات ملی، منطقه ای و بین المللی است. نقش نجبگان در توسعه چین پس از مائو از جمله نقش معمار اصلاحات چین " دنگ شیائو پینگ" و راهکارهای ارائه شده توسط وی، مدل توسعه چین، اقدامات مهم کشور چین برای توسعه و بومی سازی فناوری و درس‌های اصلاحات اقتصادی چین برای اقتصاد ایران از جمله مباحثی بود که مورد تحلیل وبررسی قرار گرفت .

لینک محتوای کارگاه

نظر شما :