با حضور دکتر مفید شاطری، نشست علمی تخصصی آسیب شناسی تعزیه برگزار شد

۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۰:۵۳ کد : ۱۴۳۱۶ اخبار اخبار برگزیده معاونت
نشست علمی تخصصی آسیب شناسی تعزیه شامگاه دوشنبه ۱۵ شهریور ماه بصورت مجازی برگزار شد.
با حضور دکتر مفید شاطری، نشست علمی تخصصی آسیب شناسی تعزیه برگزار شد

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، این نشست با حضور دکتر مفید شاطری، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند برگزار شد.

دکتر شاطری در ابتدای این نشست، ضمن تسلیت ایام محرم و صفر، به تشریح واژه تعزیه پرداخت و گفت: دو نظریه برای شکل‌گیری تعزیه موجود است، که شاید ریشه در کهن دارد. وی در ادامه در خصوص نظریه های شکل گیری تعزیه، افزود: سوگ سیاووش و تابوت گردانی و دوم از دوره صفویه اما در دوران زندیه حدود ده مجلس تعزیه داریم. در دوره ناصری به اوج رسید و حمایت دربار و تقبل هزینه علت رشد آن بود.

وی در ادامه به دسته بندی نسخه های تعزیه پرداخت و تأکید کرد: سه رکن تعزیه شامل شعر، موسیقی و اجراست. عضو هیأت علمی گروه جغرافیا دانشگاه بیرجند خاطر نشان کرد: تعزیه باید در جمع مردم باشد و همراهی با هم داشته باشند. در ادامه این جلسه سوالاتی توسط شرکت کنندگان در نشست مطرح شد و مهمان این نشست به سوالات پاسخ داد.

شایان ذکر است این نشست از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی و با همکاری مدیریت برنامه، بودجه و تحول اداری از طریق سامانه برگزاری جلسات و کارگاههای دانشگاه بیرجند ( وبینار) برگزار شد و با استقبال خوب همکاران دانشگاهی روبرو شد.