برگزاری سخنرانی با موضوع بازتاب نماد آفرینش از باستان تا اسلام در فرش ایران توسط کانون هنرهای تجسمی

خلق و آفرینش هر چیز آغازی دارد، و ادیان مختلف هرکدام به نحوی آغاز آفرینش جهان و انسان را شرح داده‌اند. گاهی آفرینش را همچون کالبدی خشک و بی روح ترسیم کرده‌اند و گاهی آن را همچون اثری هنری می‌دانند. در نتیجه اگر خداوند را به عنوان نخستین آفریننده و خالق بدانیم، پس او را می‌توانیم اولین هنرمند نیز بنامیم. انسان به تقلید از نظام آفرینش، دست به آفرینش هنری زده‌است. او افکار و پندار خویش درباره‌ی خلقت را در قالب نماد و رمز بیان کرده و در این باره اسطوره‌هایی ساخته است. ایران از باستان تا به امروز شاهد ظهور ادیان گوناگونی بوده است و هر کدام از آنها اسطوره‌هایی از خود به یادگار گذاشته‌اند. تلفیق این اسطوره و نمادها با فکر هنرمند، آثار زیبایی را خلق کرده‌است. یکی از این آثار هنری فرش است.

گروه آموزشی فرش با همکاری انجمن علمی هنراسلامی، فرش و کانون هنرهای تجسمی به مناسبت هفته پژوهش و در راستای بالا بردن سطح دانش دانشجویان (به­ویژه دانشجویان دانشکده هنر) با نماد آفرینش در فرش ایران از باستان تا اسلام، اقدام به برگزاری نشست علمی به مدت دو ساعت با سخنرانی سارا محبان (دانشجوی کارشناسی ارشد هنر اسلامی دانشگاه بیرجند) در تاریخ 13/09/۱۴۰1 نموده است. تعداد 17 نفر از دانشجویان در این سخنرانی شرکت کردند. هزینه حضور برای دانشجویان و هزینه حق­الزحمه سخنران رایگان می­باشد. مسئول اجرایی این طرح، سیده آمنه منصوری مهریان، دستیار پژوهشی گروه آموزشی فرش و دبیر کانون هنرهای تجسمی بوده است.

آخرین ویرایش۰۸ دی ۱۴۰۱