نشست هم اندیشی دانشجویان بین الملل دانشگاه بیرجند با معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان

۲۸ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۲:۳۷ کد : ۲۲۸۰۷ اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۳۵۷۸
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان شامگاه پنجشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ با دانشجویان بین الملل دانشگاه بیرجند دیدار کرد.
نشست هم اندیشی دانشجویان بین الملل دانشگاه بیرجند با معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، در دیدار با دانشجویان بین‌الملل دانشگاه بیرجند گفت: الکترونیکی کردن فرآیند بارگذاری تا صدور ویزای دانشجویان بین‌الملل در مرحله پایانی است. در این راستا نیروی انتظامی صدور کارت اقامت را به صورت الکترونیکی با اخذ مبلغی از دانشگاه انجام می‌دهد و با اتمام این فرآیند دانشجو بین‌الملل می‌تواند از خانه پیگیر صدور ویزای خود باشد که تاکنون در ۶ استان کشور مقرر شده این فرآیند سیستمی انجام شود.
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه اقامت به‌طول تحصیل برای دانشجویان بین‌الملل در حال اجرا است اظهار داشت: در چند کشور توانستیم اقامت به‌طول تحصیل را به‌دست بیاوریم تا از همان ابتدا که دانشجو وارد کشور می‌شود ویزا و اقامتش به‌طول تحصیل باشد و در برخی کشورها هم پیگیری شده تا بعد از یک سال اقامت، دانشجو بتواند به مدت سه سال اقامت به‌طول تحصیل را بگیرد و تلاش می‌کنیم این مسأله را نهادینه کنیم.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تا یک ماه قبل، اقامت به‌طول تحصیل محدود به تهران بود و در آینده‌ نزدیک برای همه استان‌ها جاری خواهد شد به طوری که از ۲ روز گذشته در ۶ استان کشور این موضوع برای دانشجویان بین‌الملل اجرا می‌شود.
وی یادآور شد: نیمی از بورسیه‌های سازمان امور دانشجویان مربوط به دانشجویان افغان است و در مورد جذب دانشجویان دختر افغان هم آمادگی داریم و این موضوع را از طریق سفارت خود دنبال می‌کنیم تا دانشجویان دختر نخبه که وضعیت مالی خوبی ندارند از این ظرفیت بهره‌مند شوند.
دکتر داداش‌پور گفت: با توجه به مشکلات اقتصادی ایجاد فرصت‌های شغلی پاره وقت برای دانشجویان بین‌الملل در کشور دنبال می‌شود تا بتوانند حداقل ۲۰ ساعت در هفته بدون هیچ هراس و ناامنی در ایران مشغول به تحصیل شوند. وی ادامه داد: تلاش ما بر این است که معتبرترین و بهترین دانشگاه‌های کشور جذب دانشجو بین‌الملل داشته باشند و این مسأله برای ما مهم است.
رئیس سازمان امور دانشجویان برای راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسی برای غیر فارسی زبانان در دانشگاه بیرجند قول مساعد داد و گفت: در صورتی که تعداد دانشجویان بین‌الملل دانشگاه به هزار نفر برسد، این مرکز راه‌اندازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه صدور مدرک دو زبانه برای دانشجویان بین‌الملل دنبال می‌شود گفت: همچنین همه دانشگاه‌ها مجاز به پذیرش دانشجو به صورت مجازی نیستند و دنبال این هستیم که حداقل در ۱۰ دانشگاه اجازه دهیم پذیرش دانشجو از طریق مجازی انجام شود.
دکتر داداش‌پور به راه‌اندازی سامانه یکپارچه برای دانشجویان بین الملل اشاره کرد و افزود: جذب دانشجویان بین‌الملل به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی وزارت علوم در دولت سیزدهم تعریف و برای این منظور برنامه‌هایی تدارک دیده‌ شده است و از تجارب دیگر کشورها هم استفاده می شود.
در این نشست، دکتر احمد لامعی‌گیو، رئیس دانشگاه بیرجند با خیرمقدم به معاون محترم مقام عالی وزارت علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و هیئت محترم همراه، فرارسیدن عید سراسر نور و سرور مبعث را گرامی‌داشت و گفت: در دوره مدیریتی جاری، یکی از برنامه‌های محوری و کاربردی دانشگاه جذب دانشجویان بین الملل می‌باشد به گونه‌ای که در بهمن‌ماه سال 1400 تعداد دانشجویان بین الملل کمتر از 200 دانشجو بوده است، هم اکنون ۷۵۰ دانشجو بین‌الملل در خراسان جنوبی مشغول تحصیل هستند که از این تعداد ۵۸۰ دانشجو در دانشگاه بیرجند و در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حال تحصیل می‌باشند.
رئیس دانشگاه بیرجند افزود: دانشگاه بیرجند با ۴۵ سال قدمت، امروز به مرحله‌ای رسیده است که می‌تواند به عنوان مرجع علمی، پژوهشی و دیپلماسی فرهنگی در منطقه شرق کشور مطرح شود و با برنامه‌ای که در حوزه بین‌الملل ترسیم کرده، علاوه بر جذب دانشجو این زمینه را فراهم آورده که اساتید کشورهای همسایه بتوانند فرصت‌های مطالعاتی خود را در دانشگاه بیرجند سپری کنند.
همچنین دکتر حسین نویدی‌نیا، رئیس دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه بیرجند در این نشست گفت: یکی از سیاست‌ها و اولویت‌های دانشگاه بیرجند جذب دانشجویان بین‌الملل بوده و در این حوزه سیاستگذاری‌ها، آیین‌نامه‌ها و مشوق‌های خوبی مصوب شده است.
دکتر نویدی‌نیا اظهار داشت: دانشگاه بیرجند به دلایل مختلف مزیت نسبی برای جذب دانشجویان بین‌الملل به ویژه از کشور افغانستان به دلایل همسایگی و دارا بودن مرز مشترک خراسان جنوبی با این کشور دارد.
وی افزود: مرز و فرهنگ مشترک و همچنین وجود مرکز پژوهشی مطالعات افغانستان و تدریس درسی به نام سیاست و دولت در افغانستان در دوره کارشناسی ارشد در این دانشگاه از دیگر مزیت‌های جذب دانشجویان افغانستانی است.
رئیس دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه بیرجند خواستار راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسی برای غیر فارسی زبانان در این دانشگاه شد و گفت: با توجه به وضعیت زبان فارسی در کشور افغانستان و سیاستهای دانشگاه برای جذب دانشجو از شبه قاره لازم است مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان ایجاد شود تا دانشجویان بین‌الملل در مراحل تحصیل دچار مشکل نشوند.
وی خوابگاه مستقل در دانشگاه را از خواسته‌های دانشجویان بین‌الملل ذکر کرد و گفت: خوابگاهی به این منظور احداث شده که تجهیز آن نیازمند سه میلیارد تومان اعتبار است. اعطای بورسیه به دانشجویان بین الملل از دیگر درخواست‌های دکتر نویدی‌نیا بود.
در ادامه، دکتر سیدمرتضی موسوی، معاون دانشجویی دانشگاه با اعلام اینکه دانشجویان بین الملل درخواست اسکان در خوابگاههای دانشجویی را در ایام تعطیلات دارند، گفت: هیئت رئیسه دانشگاه در مباحث رفاهی حمایت‌های مناسبی را از دانشجویان بین الملل داشته است که از آن جمله حضور دانشجویان علیرغم تعطیلی تابستان و عید نوروز در خوابگاه‌های دانشجویی و دریافت هزینه کمتر نسبت به دانشگاه‌های دیگر است.
در ابتدای این نشست، تعدادی از دانشجویان به نمایندگی از سوی سایر دانشجویان بین الملل سوالات و درخواست‌های خود را مطرح کردند.

آخرین ویرایش۳۰ بهمن ۱۴۰۱