گزارش عملکرد سه ساله معاونت پژوهش، فناوری و نوآوری

۱۵ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۸:۱۵ کد : ۲۸۳۹۳ اخبار دانشگاه اخبار برگزیده
دکتر ابوالفضل اکبرپور، معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند، طی گفت‌وگویی با روابط عمومی دانشگاه، گزارشی از عملکرد سه ساله (۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳) این معاونت را ارائه کرد.
گزارش عملکرد سه ساله معاونت پژوهش، فناوری و نوآوری

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر ابوالفضل اکبرپور؛ معاون پژوهشی فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند، گزارشی از عملکرد حوزه پژوهشی دانشگاه طی سه سال اخیر ارائه نمود. وی اظهار داشت از جمله اقدامات صورت گرفته در مدیریت امور پژوهشی دانشگاه؛ ارتقا رتبه بندی دانشگاه بیرجند در سال 1400-1401 در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، با 14 پله صعود، اخذ رتبه 36 در بین کل دانشگاه ها از بین 111 دانشگاه و 12 پله صعود و اخذ رتبه 30 در بین دانشگاه‌های جامع کشور، قرار گرفتن نام دانشگاه بیرجند بر اساس عناوین موضوعی  مهندسی در نظام رتبه‌بندی بین المللی تایمز برای اولین بار در سال  2024 و قرار گرفتن دانشگاه بیرجند در نظام رتبه‌بندی نیچر ایندکس و اخذ رتبه شانزدهم در میان مراکز آموزشی و تحقیقاتی ایران است.

همچنین وی با ارائه گزارش مختصری از اقدامات صورت گرفته در شبکه آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه بیرجند در ۳ماهه اول ۱۴۰۳؛ به کسب درآمد 815 میلیون ریالی در قالب هزینه‌های واریزشده به حساب دانشگاه جهت خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی اشاره نمود. همین مجموعه پژوهشی در سال ۱۴۰۲ موفق به کسب درآمد 401,3 میلیون ریال در قالب هزینه‌های واریزشده به حساب دانشگاه جهت خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی (افزایش ۷درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱) شده بود. وی با برشمردن ریز اقدامات، مقایسه آماری دستاوردهای پژوهشی سه سال اخیر (موجود در گزارش پیوست این خبر) به بیان فعالیت‌های مرکز مهارت‌آموزی از بهمن ماه 1400 لغایت خرداد ماه 1403 پرداخت.

دکتر ابوالفضل اکبرپور در ادامه به برگزاری نمایشگاه کار؛ پیش به سوی آینده با حضور 19 شرکت صنعتی و معدنی و 4000 مورد مراجعه دانشجویان به شرکت‌ها ، و برگزاری بازدیدهای صنعتی از کویرتایر، کاشی نیلوفر و کاشی فرزاد  با حضور دانشجویان اشاره نمود. وی همچنین به حضور و فعالیت پنج نوع واحدهای مستقر در زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شامل شرکت دانش بنیان (9 شرکت)، شرکت خلاق بنیان (2 شرکت)، شرکت نوآور (19 شرکت)، واحد فناور/ نوآور (24 واحد) و هسته فناور/ نوآور (14 هسته) اشاره نمود.

وی همچنین به راه‌اندازی مرکز احیاء و حفظ میراث مکتوب شرق، انتشار نمایشگاه مجازی کتاب در وبگاه کتابخانه مرکزی، برگزاری 17 کارگاه آموزشی حضوری و مجازی با رویکرد مهارت‌افزایی ویژه اعضای هیأت علمی،کارکنان و دانشجویان، خرید و بروزرسانی تجهیزات کتابخانه مرکزی و همکاری با سازمان سنجش در برگزاری آزمون الکترونیکی Tolimo اشاره نمود.

افزایش گرید علمی–پژوهشی نشریات دانشگاه بیرجند از 5 به 12 نشریه، افزایش تعداد نشریات علمی دانشگاه به 22 مورد، اخذ نمایه بین‌المللی اسـکوپوس توسط نشریه Journal of Horticulture and Postharvest Research در سال 2024، اختصاص مبلغ یک میلیارد ریال از طرف معاون محترم پژوهشی وزارت عتف به نشریه Journal of Horticulture and Postharvest Research به دلیل اخذ نمایه بین‌المللی اسکوپوس، و کسب رتبه از کمیسیون نشریات علمی کشور در ارزیابی نشریات (3 عنوان نشریه دارای رتبه الف/ 13 عنوان نشریه دارای رتبه ب)، بخشی از دستاوردهای چشمگیر دانشگاه در سه سال اخیر است.

شروع عملیات اجرایی احداث ساختمان مرکز فاوا و ارائه گزارش مفصلی از خدمات متنوع واحد فاوا به دانشگاهیان حسن ختام این مصاحبه بود.

برای مطالعه گزارش عملکرد حوزه پژوهشی دانشگاه بیرجند، و مقایسه آماری پیشرفت‌های این حوزه در دولت مردمی شهید رئیسی فایل زیر را مطالعه نمایید.

لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: معاونت پژوهشی اولین همایش ملی مدلسازی و فناوری های جدید در مدیریت آب در دانشگاه بیرجند برگزار می شود نوآوری گزارش عملکرد دولت سیزدهم دکتر ابوالفضل اکبرپور

آخرین ویرایش۱۵ مرداد ۱۴۰۳