به همت دانشگاه بیرجند؛

هفتمین همایش ملی زعفران ایران ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در بیرجند برگزار می‌شود

۱۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۵:۴۶ کد : ۲۹۲۵۸ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۵۰۰
در نشست خبری هفتمین همایش ملی زعفران ایران که روز شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد، دکتر محمدعلی بهدانی، دبیر این همایش ملی گفت: همایش ملی زعفران ایران ۲۳ و ۲۴ آبان ۱۴۰۳ در دانشگاه بیرجند برگزار می‌شود.
هفتمین همایش ملی زعفران ایران ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در بیرجند برگزار می‌شود

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر محمدعلی بهدانی، دبیر هفتمین همایش ملی زعفران ایران در جمع اصحاب رسانه با توضیح اقدامات صورت گرفته در یکسال گذشته برای برگزاری هر چه بهتر این همایش ملی، تاکید کرد: خراسان جنوبی رتبه نخست کیفیت زعفران مرغوب ایران و دومین رتبه سطح زیر کشت کشور را داراست و هیچکدام از محصولات صادراتی کشور به اندازه زعفران از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی ارزشمند نیست.
دبیر هفتمین همایش ملی زعفران بیان کرد: ما باید با تحقیقات علمی فراگیر، زعفران را آنگونه که شایسته است به جهانیان معرفی کنیم. همچنین دکتر بهدانی ادامه داد: به همین دلیل ضرورت دارد که با توجه به اهمیت زعفران در اقتصاد، معیشت و اشتغال مردمان منطقه خراسان‌، نسبت به توسعه و گسترش آن اقدام شود.

استاد گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه بیرجند و مدیرگروه پژوهشی زعفران ادامه داد: ما در ایران بیشترین سطح زیر کشت زعفران را داریم ولی لازم است در حوزه مباحث علمی و پژوهشی اقدامات بیشتری صورت گیرد.

ورود جدی به فرآوری محصول زعفران

وی افزود: برای ورود زعفران به زندگی مردم باید نسبت به فرآوری این محصول اقدامات علمی و پژوهشی مناسبی صورت گیرد. دبیر هفتمین جشنواره ملی زعفران اظهار کرد: خام فروشی ارزش افزوده اقتصادی را برای ما در حوزه محصول زعفران به ارمغان نخواهد آورد و از طرف دیگر ورود به حوزه فرآوری نیازمند اقدامات پژوهشی و علمی است.

 مدیرگروه پژوهشی زعفران  با اشاره به اینکه در دانشگاه بیرجند گروه پژوهشی زعفران فعالیت دارد، یادآور شد: همچنان جای کار علمی و تحقیقاتی در زمینه این محصول مزیت دار استان وجود دارد. وی یادآور شد: در گروه پژوهشی زعفران دانشگاه بیرجند سعی کرده‌ایم این چالش‌ها را شناسایی و در قالب طرح‌های پژوهشی و یا پیشنهاداتی کاربردی، به سازمان‌ها و دست اندرکاران زعفران کشور ارائه دهیم.

دکتر بهدانی ادامه داد: در گروه پژوهشی زعفران سعی کرده‌ایم فعالیت‌های مرتبط با این محصول را نظام‌مند پیش ببریم و برای انتشار فعالیت‌ها اوایل دهه ۹۰  مجله پژوهش‌های زعفران برای نخستین بار در کشور منتشر شد که اکنون رتبه علمی پژوهشی دارد.

راه اندازی آزمایشگاه تحقیقات عالی زعفران در دانشگاه بیرجند

وی اضافه کرد: همچنین برای پاسخگویی به نیاز مردم، آزمایشگاه تحقیقات عالی زعفران در دانشگاه بیرجند تاسیس شد و جزو معدود آزمایشگاه‌هایی است که جزو شبکه آزمایشگاه‌های علمی معاونت علمی ریاست جمهوری قرار گرفته است.
دکتر بهدانی درباره برگزاری هفتمین همایش ملی زعفران ایران نیز گفت: همایش ملی زعفران ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در دانشگاه بیرجند برگزار می‌شود تا چالش‌های پیش روی تولید، فرآوری و بازار این محصول از بعد علمی بررسی شود.

دریافت 264 مقاله علمی در همایش ملی زعفران

دبیر هفتمین همایش ملی زعفران اظهار کرد: سه سال قبل در همایش زعفران تعداد مقالات ارسالی کمتر از ۷۰ مقاله بود ولی با اقدامات صورت گرفته توسط همکاران دانشگاهی، در هفتمین همایش ملی زعفران ۲۶۴ مقاله به دبیرخانه رسیده است.
ایشان همچنین با اعلام اینکه دکتر غلامرضا زمانی، رئیس دانشگاه ملی مهارت به عنوان دبیر علمی و دکتر مهدی جهانی، رئیس پردیس کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست دبیر اجرایی این همایش می‌باشند، گفت: در مجموع ۲۴۳ مقاله در این همایش پذیرفته شده است که ۲۱ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۲۲ مقاله به صورت پوستر ارائه خواهند شد.

دکتر بهدانی به حضور 5 نفر از دانشمندان شاخص حوزه زعفران در این همایش اشاره کرد و گفت: میزگردهای تخصصی با موضوعات تکنولوژی نوین زعفران، کشاورزی و چالش‌های پیش رو و اثر تغییرات اقلیمی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. وی ادامه داد: جنبه‌های به‌نژادی و به‌زراعی زعفران، تغییر اقلیم خشکسالی و تنش‌های محیطی، مدیریت آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز، فرآوری و فناوری‌های پس از برداشت زعفران، فیتوشیمی، فارماکولوژی و کاربردهای پزشکی زعفران، تولید زعفران ارگانیک، فناوری‌های نوین تولید زعفران، جنبه‌های اقتصادی و تجاری زعفران و اکوتوریسم زعفران و توسعه پایدار روستایی از جمله محورهای این همایش است.

دکتر بهدانی به رویکرد واقع گرایانه و نگاه ویژه به مبحث کشاورزی گیاه زعفران اشاره کرد و افزود: 50 نفر از زعفران‌کاران استان خراسان بزرگ در این همایش حضور دارند.

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای صنعت زعفران ایران

همچنین دکتر بهدانی بیان کرد: همزمان با برگزاری این همایش، نمایشگاه دستاوردهای صنعت زعفران ایران با حضور شرکت‌های صادراتی زعفران و شرکتهای صنعتی  این بخش در سالن امید دانشگاه بیرجند برگزار می‌گردد.
وی در پایان اعلام کرد: با برگزاری نمایشگاه دستاوردهای صنعت زعفران ایران زمینه تعامل بیشتر بین دانشگاه و صنعت و ارتباط محققان با خارج از دانشگاه و بررسی تولید، فرآوری، تجارت و چالش‌ها فراهم می‌شود.

کلید واژه ها: هفتمین همایش ملی زعفران نمایشگاه دستاوردهای صنعت زعفران صنعت زعفران گروه پژوهشی زعفران زعفران ایران دکتر محمدعلی بهدانی دکتر غلامرضا زمانی دکتر مهدی جهانی پردیس کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست 23 و 24 آبان 1403

آخرین ویرایش۱۹ آبان ۱۴۰۳