در دانشگاه بیرجند؛

جشن ایران جوان و میلاد امام رضا(ع) برگزار شد

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۸:۴۴ کد : ۳۰۸۸۴ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۴۲۸
جشن ایران جوان و میلاد امام رضا(ع)، همراه با تقدیر از برگزیدگان سومین دورۀ جایزه جوانی دانشگاه، روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در دانشگاه بیرجند برگزار شد.
جشن ایران جوان و میلاد امام رضا(ع) برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، همزمان با برگزاری جشن ایران جوان و میلاد امام رضا(ع)، دکتر وفایی‌فرد، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه بیرجند ضمن عرض خیر مقدم دهه کرامت و سرآمدی آموزش و هفته معلم، افزود: امام رضا(ع) احادیث بسیاری در حوزه جمعیت، ازدواج، زندگی آسان و فرزندآوری دارند. وی تقارن مراسم جشن ایران جوان با میلاد امام رضا(ع) را به فال نیک گرفت و ادامه داد: ما هفته جوانی جمعیت را از سال ۱۴۰۰ به بعد با توجه به نگرانی‌های بعد جمعیتی داریم و مقرر شده است که از ۲۴ لغایت ۳۰ اردیبهشت ماه هفته جوانی جمعیت نامیده شود.

ایشان در رابطه با پنجره جمعیتی گفت: هر کشوری یک فرصت جمعیتی در بازه زمانی خاصی دارد که اگر آن فرصت را از دست بدهد جبران جمعیت کار سختی خواهد بود.

وی تاکید کرد : پنجره جمعیتی عبارت است از زمانی که جمعیت کشور بیش از ۷۰ درصد آن در سن ۱۵ تا ۶۴ سالگی قرار دارد و کمتر از ۳۰ درصد آن زیر ۱۵ و بالای ۶۵ سال‌اند.

دکتر وفایی فرد اظهار کرد: متاسفانه ما در شرایطی هستیم که شاید ۱۵ سال دیگر این پنجره جمعیتی بسته شود و جبران نسل کار سختی است.

همچنین در این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین علیزاده گفت: الان همه ما باید به فکر فرهنگ سازی برای افزایش جمعیت باشیم اما متاسفانه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ ما ۷ درصد کاهش جمعیت داشته‌ایم.

حجت الاسلام علیزاده افزود: ما باید به قرآن کریم اعتقاد و اعتماد داشته باشیم و به نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ وَ إِیَّاهُمْ باور داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما باید با یک سری واقعیت‌هایی روبرو شویم و بحث جوانی جمعیت مختص جمهوری اسلامی ایران نیست و الان باید مشوق‌هایی قرار داده شود تا افزایش جمعیت اتفاق بیفتد.
ایشان تأکید کرد: در قانون برنامه اول توسعه پیش بینی شده بود که نرخ باروری را از ۶/۴ در سال 1365به ۴ در سال ۱۳۹۰برسانند و صدا و سیما، بهداشت، علما و... ورود کردند تا در سال ۷۱ به این آمار رسیدند و کاهش جمعیتی اتفاق افتاد و الان اگر جشن ایران جوان بخواهد با این سیر طی شود باید اسم آن تغییر کند.

وی بیان کرد: یک سری مشوق‌هایی را دولت‌ها قرار داده اند و تنها مختص ایران نیست بلکه بحران جمعیت یک موضوع جهانی است.
ایشان به برخی از مشوق‌های کشورهای مختلف از جمله تخفیف خدمات عمومی برای خانواده‌های بالای سه نفر، حقوق ماهیانه برای خانواده‌هایی که فرزند زیر ۱۵ سال دارند، حمایت از خانواده‌ها تا ۱۸ سالگی بچه، اعطای زمین کشاورزی به خانواده‌ها ، تخفیف ساعات کاری، مزایای شغلی، دادن حقوق ماهیانه به مادران خانه‌دار برای نگهداری از بچه تا ۵ سالگی، مرخصی والدین تا ۱۵ ماهگی و... اشاره کرد.

دکتر واعظ زاده، مدیر امور اجتماعی دانشگاه بیرجند گفت :۳۰ اردیبهشت ماه روز جمعیت نامیده شده است و با توجه به تقارن آن با سالگرد شهادت رئیس جمهور شهید این برنامه را در ایام ولادت امام رضا (ع) برگزار می‌ کنیم.
دکتر واعظ‌زاده اقدامات معاونت فرهنگی اجتماعی در رابطه با جوانی جمعیت را تاسیس اتاق‌های مادر و کودک در برخی دانشکده‌ها و جایزه جوانی جمعیت دانشگاه بیرجند عنوان کرد.

مدیر اجتماعی دانشگاه بیان کرد: جایزه جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۲ اولین دور آن رقم خورد و امسال شیوه نامه آن مصوب شد و سه قشر کارکنان، هیأت علمی و دانشجویان مخاطبان این جایزه هستند و در این بین افرادی که کمترین سن و بیشترین فرزند را دارند انتخاب می‌شوند.
وی ادامه داد: سه نفر از کارکنان سه نفر از اعضای هیأت علمی سه نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سه نفر از دانشجویان کارشناسی انتخاب می‌شوند و در مجموع ۱۲ نفر در هر سال انتخاب می‌گردند و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

دکتر واعظ‌زاده تأکید کرد: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور به ۳۰ میلیون نفر کاهش پیدا خواهد کرد و این بسیار نگران کننده است.

اسامی برگزیدگان سومین دوره جایزه جوانی جمعیت در بخش دانشجویی :
فاطمه ارزنی، فاطمه عمرانی، راضیه یوسفی، آسیه توحیدی فر، مهدی یزدان پناه و سمانه ازنی

اسامی برگزیدگان سومین دوره جایزه جوانی جمعیت در بخش هیأت علمی: 
دکتر حسین نوفرستی ، دکتر مصطفی فروتن  و دکتر عباس واعظ زاده

اسامی برگزیدگان سومین دوره جایزه جوانی جمعیت در بخش کارکنان :
مصطفی خدادادی، حسن زاهد ،علی اکبر آرامجو

اجرای گروه سرود و قرعه کشی ۸  کمک هزینه سفر به مشهد مقدس نیز از برنامه‌های این مراسم بود.

آخرین ویرایش۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

نظر شما :