برای اولین بار در دانشگاههای کشور صورت گرفت؛
راهاندازی اولین ساختمان سبز و ایمن مطابق با استانداردهای محیط زیستی در دانشگاه بیرجند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، با توجه به نقش پیشرو دانشگاهها در توسعه دانش، فناوری و ابزارهایی برای ایجاد آیندهای پایدار و به منظور تحقق دانشگاه سبز، ساختمان مرکز بهداشت و درمان دانشگاه بیرجند به عنوان اولین ساختمان سبز و ایمن دانشگاه بیرجند معرفی شد.
دکتر سامان فرزین دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه در توضیح این خبر افزود: طراحی اینگونه ساختمانها برمبنای استفاده حداکثری از پتانسیل انرژیهای تجدیدپذیر به منظور کاهش تقاضای انرژی، کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و کاهش تولید گازهای گلخانهای میباشد که باعث کاهش در روند گرمایش جهانی میگردد.
دبیر شورای راهبری مدیریت سبز با اشاره به استفاده از سیستم پایش مصرف انرژی و لوازم برقی کم مصرف در این ساختمان گفت: از دیگر نکات حائز اهمیت در کاهش مصرف این مجموعه وجود لامپهای فوق کم مصرف در سیستم روشنایی آن است.
وی طراحی موقعیت پنجرهها و نصب پنجرههای دوجداره در این ساختمان را در راستای جلوگیری از هدر رفت انرژی دانست و خاطر نشان کرد: فرم ساخت درمانگاه فرهیختگان به گونهای است که از نور طبیعی بیشترین استفاده را میبرد.
وی هدف فعالیت ساختمانسازی سبز را کاهش مصرف انرژی و آب و کاهش چشمگیر تأثیرات زیستمحیطی ساختمانها برشمرد و گفت: از طریق نیروگاه فتوولتائیک (خورشیدی) 25 کیلو واتی نصب شده بر روی پشت بام این ساختمان علاوه بر تأمین تمام انرژی مورد نیاز این ساختمان مقداری از برق ساختمان مجاور نیز تولید میشود.
دکتر فرزین از دیگر موارد رعایت شده در این ساختمان به تصفیه فاضلاب خاکستری، مقاوم سازی در برابر زلزله و عدم استفاده از ظروف پلاستیکی یکبارمصرف اشاره کرد.
دبیر شورای راهبری مدیریت سبز استفاده از انرژیهای طبیعی در مصرف روزمره، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید برق مصرفی، توجه به محیط زیست و کمک به حفظ آن، بهبود یافتن آب و هوا و جلوگیری از اثرات منفی ساخت و ساز بر محیط زیست، استفاده از ضایعات و پساب در تولید آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز، بهکارگیری شیوههای مناسب برای جلوگیری از هدر رفت انرژی، بهینهسازی مصرف انرژی و توجه به شرایط اقلیمی منطقه را از مزایای ساختمانهای سبز دانست.