اختراع دستگاه برداشت گل زعفران از مزرعه توسط عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند

۲۷ آبان ۱۳۹۷ | ۱۳:۰۲ کد : ۷۶۷ اخبار دانشگاه

دستگاه برداشت گل زعفران از مزرعه محصول شرکت دانش بنیان کیان فناور فردای شرق توسط دکتر امیرحسن اسعدیان عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند در دانشکده کشاورزی سرایان رونمایی شد.

این محصول اولین اختراع در جهان است که با وجود وزن کم در هنگام برداشت گل زعفران هیچ آسیبی به بوته وارده نمی کند.

این دستگاه می تواند در زمین های تسطیح شده محصول یک ردیف در یک متر طول را در زمان یک ثانیه برداشت نماید.

فروانی و مقدار محصول برای این دستگاه محدودیتی ایجاد نمی کند و قادر است در هر شرایط ارتفاع و طول برگ گلها را برداشت نماید.

دستگاه مذکور مجهز به سنسورهای تشخیص است که علاوه براینکه به برگهای زعفران آسیب نمی رساند به غنچه و پیج های سفید زعفران که در روز آینده برداشت می شوند نیز آسیبی وارد نمی کند.

وزن کم محصول، حمل آسان و سرعت بالای برداشت از جمله مزایای این محصول استراتژیک است.

شایان ذکر است این اختراع در حاشیه جشن برداشت زعفران در دانشکده کشاورزی سرایان رونمایی شد.

تفنگ ایرانی انتقال ژن و دستگاه انگیزش رویان رویشی از اختراعات دیگر این مخترع جوان عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند است.

دستگاه برداشت گل زعفران پس از تولید انبوه در سال زراعی آینده به بازار عرضه خواهد شد.