کتابچه آموزشی در امر گزینش براساس فرمان امام خمینی (ره)

۱۲ مهر ۱۴۰۲ | ۰۹:۱۷ کد : ۲۵۲۷۱ ویجت خبر ۴ تایی
تعداد بازدید:۱۸۶۱

 ۱۲ مهر ۱۴۰۲ | ۰۹:۱۷ کد : ۲۵۲۷۱ ویجت خبر ۴ تایی

تعداد بازدید:۸

شکل گیری یک نظام اداری پویا و کارآمد، مستلزم وجود تشکیلاتی منسجم و قوانین، ضوابط و آئین نامه‌های الزام آور، از یک سو و حضور نیروی انسانی متعهد و متخصص از سوی دیگر است. در این بین منابع انسانی، با ارزش ترین و مهم‌ترین عامل در دستیابی به اهداف سازمان محسوب می‌شود و به همین دلیل در ادبیات دانش مدیریت نوین از آن به سرمایه انسانی یاد شده است. چرا که نیروی انسانی به مثابه سرمایه‌ای ارزشمند، اصلی ترین منبع راهبردی هر سازمان به شمار می‌رود.

از این روی لازم است در سازمان‌های دولتی و دستگاه‌های اجرایی، نیروهای انسانی توانمند، تحصیلکرده، خلاق، سختکوش و دارای روحیه همکاری و تعاون، از میان انبوهی از داوطلبین، گزینش و جذب شوند. استخدام افراد با این رویکرد، موجب بهبود عملکرد نظام اداری شده و به تبع آن، کارآمدی ساختار اجرایی کشور و خدمت رسانی مطلوب‌تر به عموم جامعه نیز تضمین خواهد شد. این امر محقق نخواهد شد مگر با وجود نظام گزینش کارآمد که تمامی مراحل گزینش را با بهره گیری از آموزه‌های دینی و اخلاقی و روش‌هایی روزآمد و مجهز به دانش روز، به انجام رساند.

اهمیت و ضرورت گزینش و جذب نیروی انسانی، در سایر کشورها نیز موضوعی کاملاً پذیرفته شده محسوب می‌شود. با این تفاوت که در پذیرش کارکنان، هر یک بر مبنای فرهنگ، معیارهای ارزشی و نیازهای بومی خود عمل می‌کنند. در عین حال نقطه مشترک تمام نظام‌های جذب و گزینش در کشورهای مختلف، تلاش برای جذب شایسته‌ترین افراد برای نیل به اهداف سازمانی است.

موضوع انتخاب انسان‌های شایسته، به قدری دارای اهمیت بوده است که حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی، در ۱۵ دیماه سال ۱۳۶۱ در فرمان تاریخی خود، روحی تازه در کالبد گزینش کشور دمیدند و پایه گذار این ساختار انقلابی و مقدس شدند. ایشان در شرایطی که نظام اسلامی در حال مبارزه با دشمنان انقلاب اسلامی در جبهه داخلی و خارجی بود، طی فرمانی دستور تشکیل ساختار جدید گزینش را صادر نمودند. امام خمینی (ره) طی این فرمان، علاوه بر نکاتی که در جهت بهبود عملکرد گزینش‌ها بیان نموده‌اند، بر دو گونه آموزش در گزینش‌ها تأکید کرده‌اند.

آموزش‌هایی برای خود گزینشگران و آموزش‌هایی جهت داوطلبین استخدام در دستگاه‌های دولتی که در مورد گونه دوم در بند چهارم این فرمان، چنین خطاب فرمودند:

"ستاد محترم دستور دهد کتابچه‌های مختصری شامل بعضی از مسائل شرعی که محل اطلاع عموم است و مسائل اعتقادی که دانستن آنها در اسلام لازم است بطور ساده و بدون معماها که در این کتب و نشریات انحرافی موجود است و بعضی مسائل مناسب با شغل افراد با نظارت اشخاص مطلع از احکام اسلام و متوجه به اطراف مسائل سیاسی و اجتماعی تهیه شود و آنها را در دسترس افراد قرار داده و در صورت احتیاج اشخاص را آموزش دهند و بدون آموزش، سوال از آنها نشود و میزان رد و قبول موازین اسلامی و انسانی باشد که هدایت جاهلان منظور نظر اصیل است"

با توجه به چنین ضرورتی، جزوه پیشروی، در مرکز آموزش و پژوهش گزینش کشور، تهیه و تدوین شده تا پیش از آغاز فرایند گزینش طبق آنچه که دغدغه حضرت امام (ره) بوده است، عمل گردد و در حد امکان از هیچ داوطلبی قبل از آموزش، مصاحبه گزینشی صورت نپذیرد.

در تدوین این جزوه تلاش شده است تا ضمن حفظ روانی و سادگی مفاهیم و مضامین، در قالب سه فصل مجزا، به نیازهای داوطلبین در جهت کسب اطلاعاتی هرچند پایه و مقدماتی در سه زمینه اعتقادات، اخلاق و احکام، پاسخ داده شود و امید است این جزوه، در موقعیت‌های غیرشغلی نیز قابل استفاده باشد.

 

هیأت عالی گزینش

مرکز آموزش و پژوهش

سال ۱۳۹۶

 

دانلود کتابچه

 


لینک دانلود فایل
آخرین ویرایش۱۸ مهر ۱۴۰۲