دانشگاه بیرجند در جمع برترین دانشگاه‌های جوان دنیا

۰۷ تیر ۱۴۰۰ | ۱۸:۳۸ کد : ۱۳۵۳۵ اخبار برگزیده اخبار ستادی
دانشگاه بیرجند برای سومین سال در جمع برترین دانشگاه‌های جوان دنیا قرار گرفت.
دانشگاه بیرجند در جمع برترین دانشگاه‌های جوان دنیا

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، نظام رتبه بندی آموزش عالی تایمز جدیدترین رتبه بندی دانشگاه های جوان در سال ۲۰۲۱ را منتشر کرد که  بر اساس این رتبه بندی نام دانشگاه بیرجند در میان ۲۶ دانشگاه جوان کشور و در جمع ۴۷۵ دانشگاه جوان برتر دنیا قرار گرفت.
محمدجواد دهقانی، رئیس موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری گفت: پایگاه رتبه‌بندی تایمز فهرست سال ۲۰۲۱ دانشگاه‌های جوان دنیا با قدمتی کمتر از ۵۰ سال را منتشر کرد. این پایگاه که در سال ۲۰۲۰، ۴۱۴ دانشگاه را منتشر کرده بود،‌ در سال ۲۰۲۱ این تعداد را به ۴۷۵ دانشگاه رسانده است. این دهمین فهرست دانشگاه‌های برتر جوان است که در دنیا از سال ۲۰۱۲ تا کنون به‌صورت سالانه توسط پایگاه رتبه‌بندی تایمز انجام شده است.
دهقانی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: در بین ۴۷۵ دانشگاه که در این رتبه بندی حضور دارند، سهم جمهوری اسلامی ایران از دانشگاه‌های جوان و برتر دنیا  ۲۶ دانشگاه بوده است. دانشگاه علوم پزشکی کردستان با رتبه ۵۰ و قرار گرفتن در فهرست ۵۰ دانشگاه برتر دنیا دانشگاه اول ایران در این فهرست است.
وی ادامه داد: سایر دانشگاه­‌های حاضر در این رتبه بندی، دانشگاه کاشان(۱۱۴)، دانشگاه صنعتی شیراز (۱۲۳)، دانشگاه علوم پزشکی ایران (۱۲۷)، دانشگاه صنعتی اصفهان (۱۴۵)، دانشگاه یاسوج (۱۴۶)، دانشگاه محقق اردبیلی (۱۵۵)، دانشگاه کردستان (۱۶۵)، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشگاه لرستان، دانشگاه مازندران، دانشگاه سمنان، دانشگاه صنعتی شاهرود (۳۰۰-۲۵۱) دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه گیلان، دانشگاه رازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، دانشگاه شهرکرد (۳۵۰-۳۰۱)، دانشگاه اراک، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشگاه شاهد، دانشگاه شهید باهنر، دانشگاه یزد(۴۰۰-۳۵۱)، دانشگاه بیرجند و دانشگاه سیستان و بلوچستان (۴۰۱+) هستند.
نظام رتبه بندی آموزش عالی تایمز برای رتبه بندی دانشگاه جوان ۲۰۲۱ از همان روشی که دانشگاه‌های جهان را ارزیابی می‌کند استفاده می‌کند و ماموریت‌های اصلی دانشگاه‌ها «تدریس، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی» را مورد ارزیابی قرار می‌دهد اما در این رتبه بندی خاص، دانشگاه‌هایی با قدمت کمتر از ۵۰ سال مدنظر هستند.