به منظور تبیین سند آمایش آموزش عالی صورت پذیرفت:

دیدار رئیس دانشگاه معین استان با مجمع نمایندگان خراسان جنوبی

۲۰ آذر ۱۳۹۹ | ۰۷:۲۲ کد : ۱۰۹۶۰ اخبار برگزیده اخبار دانشکده‌ها اخبار ستادی
تعداد بازدید:۵۷۹۳
دکتر احمد خامسان، رئیس دانشگاه معین استان خراسان جنوبی به منظور تبیین سند آمایش آموزش عالی با مجمع نمایندگان خراسان جنوبی دیدار کرد.
دیدار رئیس دانشگاه معین استان با مجمع نمایندگان خراسان جنوبی

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر خامسان، رئیس دانشگاه معین استان، ساماندهی آموزش عالی را یک طرح ملی نامید که در برنامه‌های دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی  گنجانده شده است.
رئیس دانشگاه معین استان به تصمیم گرفته شده در مرحله اول ساماندهی اشاره کرد و افزود: در این مرحله با نگاهی محلی‌ و استانی حرکت خواهیم کرد و از ظرفیت مدیریت آموزش عالی استانی می‌توانیم  برای تمرکززدایی از وزارت علوم استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه در این طرح، مأموریت‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی هر استان بر اساس استعدادها و ظرفیت‌های استان و منطقه خودشان تنظیم می‌شود، ادامه داد: هدف این است که مراکز پژوهشی هر استان به مراکزی توانمند در منطقه خودشان تبدیل شوند .
وی یادآور شد: با انجام فعالیت‌های عظیم پژوهشی درخصوص ظرفیت‌های منطقه، شاهد ارتقاء و افزایش کیفیت در این مراکز باشیم. وی با اشاره به اینکه ما باید از این تفکر و روش سنتی خارج شویم که همه مراکز دانشگاهی باید روزی به دانشگاهی جامع تبدیل شوند، تأکید کرد: آنچه که قرار است در این طرح انجام شود، برای بهبود و ارتقای کیفیت آموزش عالی کشور در آینده است و در این خصوص می‌توان بر اساس پیشرفت‌های آموزش عالی کشورهای موفق در این زمینه، مدلی بر اساس یافته‌های داخلی کشور طراحی و اجرا کرد.
وی خاطر نشان کرد: اجرای این طرح توسط دانشگاه معین استان به معنی تعطیلی دانشگاه‌ها نیست بلکه با اجرای این طرح از  گسترش بی رویه دانشگاه در مناطق بدون دانشجو جلوگیری خواهد شود.
دکتر خامسان  با اشاره به اینکه در این طرح دانشگاه تعطیل نمی‌شود و ردیف بودجه از بین نمی‌رود، افزود: قرار است کمک کنیم آموزش عالی تخصصی شود و با مدیریت استانی طرح‌های پژوهشی دانشگاه تقویت شود.
با تصمیم وزارت علوم مبنی بر ایجاد دانشگاه معین، امروز سند آمایش دانشگاه‌های استان با حضور نمایندگان مردم در مجلس و رئیس دانشگاه بیرجند بعنوان رئیس دانشگاه معین استان تبیین شد.
در این جلسه نمایندگان استان در جریان سند آمایش دانشگاه‌ها قرار گرفتند و نظرات خود را مطرح کردند.
در ادامه این نشست خسروی، نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی  دانشگاه‌ها را مبنای توسعه دانست و گفت: ما باید به گفته مقام معظم رهبری به سمت صادرات غیرنفتی پیش برویم که این راه تنها از طریق تولید علم  حاصل می‌شود، این علم نیز در دانشگاه‌ها است.
خسروی افزود: برای اجرای سند آمایش آموزش عالی باید اقناع سازی عمومی به کمک صداوسیما انجام شود. اجرای این طرح تمرکززدایی را ایجاد می‌کند و این تمرکززدایی به نفع همه خواهد بود.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: در بسیاری از دانشگاه‌ها با کمبود دانشجو مواجه هستیم، ولی در دانشگاه نهبندان قابلیت جذب دانشجو وجود دارد.
دکتر نخعی به ظرفیت خوب دانشجو‌های خارجی از جمله دانشجویان افغان اشاره کرد و افزود: می‌توان از این ظرفیت در دانشگاه‌های شهر‌های مرزی استان استفاده کرد.
نماینده مردم شهرستان‌های قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این طرح گفت: هدف ذی نفع بودن استان در این طرح است.
اسحاقی با اشاره به ظرفیت و پتانسیل‌های قائنات افزود: دانشگاه بزرگمهر این شهر قابلیت تبدیل شدن به قطب یک رشته خاص را دارد.
رضوی نماینده حجت الاسلام نصیرایی نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: باید در راستای نیاز، تبیین سند آمایش دانشگاه‌ها در استان و منطقه برنامه‌ریزی لازم انجام شود و رشته‌های جدید تزریق شود.

آخرین ویرایش۲۰ آذر ۱۳۹۹