برگزاری پیش رویداد جذب ایده "جشنواره ملی زرشک"
در این مراسم، دکتر عارفی معاون اداری و مالی دانشگاه با خیر مقدم به حاضران در این پیش رویداد، برگزاری جشنواره ملی زرشک در استان خراسان جنوبی را عامل حضور پژوهشگران، شرکتها و افراد تأثیرگذار برای تولید محصول بهتر و ایجاد فرآیندهای جدید دانست.
معاون دانشگاه بیرجند گفت: لازم است برای حفظ محصولات استراتژیک در منطقه تلاش مضاعفی داشته باشیم چرا که بی توجهی به محصولات استراتژیک باعث خواهد شد این محصولات در مناطق دیگر کشور و یا حتی در کشورهای مجاور تولید شوند.
دکتر عارفی همچنین به حمایت دانشگاه بیرجند از طرحها و ایدهها اشاره کرد و به لزوم انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از خام فرشی محصولات استراتژیک منطقه تأکید کرد.
همچنین دکتر محمد اکبری رئیس گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه گفت: پیش رویداد جذب ایده در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته با تأکید بر محصولات استراتژیک و محصول زرشک برگزار می شود.
دکتر اکبری در معرفی زیست بوم گفت: در مجموعههای زیست بوم حمایت کارآفرینان، نهادهای مالی و نهادهای پشتیبان همانند دانشگاه، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری باعث توسعه عملکرد کارآفرینی میشود. در حوزه زیست بوم دانشگاه بیرجند خدماتی همچون استقرار و در اختیار قراردادن امکانات و تجهیزات اولیه، شبکه سازی برای پیدا کردن تیمهای مدیریتی و نیروهای انسانی، تسهیل ارتباط با دانشگاه و مراکز صنعتی و جامعه، مشاوره مالی، بیمه، امور حقوقی و تسهیل گری برای حمایتهای مالی و اخذ وام انجام میشود.
وی به سابقه ایجاد زیست بوم دانشگاه از سال 1397 اشاره کرد و گفت: برای ورود به مجموعه زیست بوم دانشجویان و علاقمندان میتوانند برای ارائه ایده در هسته نوآور و یا واحد نوآور و شرکت نوآور حضور یابند، هدف این مجموعه این است که به شرکت دانش بنیان یا خلاق بنیان تبدیل شوید.
وی همچنین با اشاره به همکاری دانشگاه بیرجند در کمیته علمی جشنواره ملی زرشک گفت: کمیته علمی این جشنواره در راستای ایجاد اشتغال و برگزاری کارگاهها و استارتآپها اقدام کرده است.
وی برگزاری این پیش رویداد را به منظور بررسی چالشها، مسائل و مشکلات و معرفی ساختارهای ایجاد یک استارت آپ به دانشجویان و علاقمندان دانست.
در ادامه این پیش رویداد کارگاه آموزشی و تحقیقاتی محصول زرشک توسط دکتر امینی فرد مدیر گروه باغبانی و مدیر گروه پژوهشی گیاهان خاص و دارویی دانشگاه بیرجند و کارگاه ایده پردازی توسط مهندس شورستانی ارائه شد.
در ادامه دکتر فاطمه حسینزاده، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به نکات تغذیهای زرشک پرداخت. همچنین کارگاه تکنولوژی در بهداشت زرشک توسط دکتر حسین فلاح عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند و کارگاه توسعه بازار زرشک توسط دکتر حسینی رئیس سازمان نظام کشاورزی ارائه گردید.