برگزاری سخنرانی با موضوع مطالعه طرح و نقش فرش¬های معاصر خراسان جنوبی توسط کانون هنرهای تجسمی

استان خراسان­جنوبی یکی مهم­ترین قطب­های بافندگی فرش در ایران می­باشد طرح­های بکار رفته در هنر قالی­بافی این استان نشان می­دهد که قالی­های شهری روستایی و عشایری در هر منطقه سبب شکل ­گیری طرح­های متفاوت گردیده است. باتوجه به سبک شهری روستایی و عشایری موجود در هریک از مناطق مطالعات نشان می­دهد دستبافته­های هر یک دارای نقش مخصوص به خود است که قالی شهری شامل طرح­های لچک تزئینی، ترنجی، قابی، واگیره­ای، محرمات، خشتی و سرتاسری و قالی­های روستایی و عشایری شامل لچک ترنجی، قابی، گلدانی، تصویری، درختی، محرابی، ترنج­دار و واگیره­ای و لچک­دار می­باشد به نظر می­رسد نوع سرپردازی برخی طرح­های بکار رفته در مناطق مختلف در ارتباط با یکدیگر باشند.

گروه آموزشی فرش با همکاری انجمن علمی هنراسلامی، فرش و کانون هنرهای تجسمی به مناسبت هفته پژوهش و در راستای آشنایی دانشجویان (به­ویژه دانشجویان دانشکده هنر) با  طرح و نقش فرش­های معاصر خراسان جنوبی، اقدام به برگزاری نشست علمی (وبینار) به مدت 2 ساعت و به صورت مجازی با سخنرانی فرنوش رحمانی (دانشجوی دکتری تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی) در تاریخ 27/09/۱۴۰1 نموده است. تعداد 27 نفر از دانشجویان در این سخنرانی شرکت کردند. هزینه حضور برای دانشجویان و هزینه حق­الزحمه سخنران رایگان می­باشد. مسئول اجرایی این طرح، سیده آمنه منصوری مهریان، دستیار پژوهشی گروه آموزشی فرش و دبیر کانون هنرهای تجسمی بوده است.