برگزاری ورکشاپ سوزن دوزی (سرمه دوزی و پیله دوزی) توسط کانون هنرهای تجسمی

برگزاری ورکشاپ سوزن دوزی (سرمه دوزی و پیله دوزی) توسط کانون هنرهای تجسمی

سوزن­دوزی یک نوع گلدوزی و هنردستی بسیار ظریف و یکی از صنایع­دستی و هنرهای ایرانی است که با نخ و سوزن روی پارچه و دیگر بافت­ها انجام می گیرد. پیله­دوزی از رودوزی­های زیبا و سنتی ایران به شمار می رود که نوعی دوخت برجسته است و به همراه دوخت های تزیینی دیگرمانند ملیله دوزی ، سرمه دوزی ، پولک دوزی و سنگ دوزی ، به کار می رود. و سرمه دوزی نیز، یکی از رودوزی های سنتی ایران است که با استفاده از نخی فلزی به نام سرمه بر روی پارچه هایی همچون مخمل ، ماهوت ، ابریشم ، تافته ، ترمه ، اطلس ، ساتن و پارچه های ابریشمی دوخته می شود. سرمه نوعی مفتول فلزی تو خالی از جنس نقره و گاه با روکش طلا بوده است که امروزه با مواد فلزی دیگری تهیه می شود.

گروه آموزشی فرش با همکاری انجمن علمی هنراسلامی، فرش و کانون هنرهای تجسمی به مناسبت هفته پژوهش در راستای آشنایی دانشجویان (به­ویژه دانشجویان ارشد دانشکده هنر) با هنر سرمه­دوزی و پیله­دوزی، اقدام به برگزاری این ورکشاپ به مدت 3ساعت و با تدریس خانم فاطمه­صغری مشرقی­مقدم در تاریخ 10/09/۱۴۰1 نموده است. تعداد 12 نفر از دانشجویان در این ورکشاپ شرکت کردند. هزینه حضور در ورکشاپ برای دانشجویان و هزینه حق­التدریس مدرس رایگان می­باشد. مسئول اجرایی این طرح، سیده آمنه منصوری مهریان، دستیار پژوهشی گروه آموزشی فرش و دبیر کانون هنرهای تجسمی بوده است.