حضور دانشگاه بیرجند در هفدهمین جشنواره بینالمللی حرکت ویژه فعالیتها و دستاوردهای یکساله انجمنهای علمی دانشجویی کشور
هفدهمین جشنواره بین المللی حرکت با حضور بیش از 400 دانشجو از 110 دانشگاه کشور در روزهای 20 تا 22 آبان ماه 1403 به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد. این جشنواره با حضور و سخنرانی حضرت آیت الله فلاحتی نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه شهر رشت، دکتر دوستار رییس دانشگاه گیلان و جمعی از مدیران وزارتی، دانشگاهی و استانی آغاز به کار کرد.
دکتر علیاکبر محمدی مدیر امور فرهنگی دانشگاه که به همراه تعدادی از دانشجویان در این جشنواره شرکت کرده است در گفتگو با واحد روابط عمومی دانشگاه گفت: جشنواره حرکت که در دانشگاه گیلان برگزار شد، ۳۰۱۶ اثر از ۱۰۴ دانشگاه سراسر کشور در حوزههای مختلف شرکت داشتند و توسط بیش از ۷۰ داور حضوری ارزیابی شدند.
دکتر محمدی گفت: هدف از برگزاری این جشنواره بینالمللی که بهعنوان بزرگترین جشنواره علمی دانشجویی در کشور در نظر گرفته می شود، نمایش نتایج و دستاوردهای علمی انجمنهای علمی دانشجویی است. وی افزود: این جشنواره با هدف تشویق دانشجویان برای فعالیتهای گروهی و انفرادی و نیز همافزایی و انتقال تجربیات میان آنها بستر لازم را فراهم کرده است تا این مجموعه ارزشمند آمادگی لازم برای ورود به جامعه علمی کشور را کسب کنند و در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی و فناوری و... برای ایران اسلامی نقش موثری ایفا کنند.
سمانه محمودی کارشناش انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه بیرجند هم در گفتگو با روبط عمومی دانشگاه گفت: دانشگاه بیرجند نسبت به سال گذشته با ثبت بیش از ۵۰ اثر مشارکت سه برابری در جشنواره امسال داشتهاست که حاکی از تلاش و برنامهریزی منسجم برای حمایت از فعالیت انجمنها داشته است. رشید جعفرپور، قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، ضمن تشکر از تمامی انجمنهای علمی، اتحادیهها، روسای دانشگاهها و اعضای هیئت علمی، اذعان داشت: در هفدهمین وی بیان کرد که در جشنواره حرکت، مجموعه فعالیتهای انجمنهای علمی ارزیابی میشود و تفاوت دوره هفدهم با دورههای قبل این بود که در این دوره، داوران به صورت حضوری آثار را ارزیابی کردند. همچنین یکی دیگر از تفاوتهای مهم این دوره، ایجاد سکوی برتر بود تا انجمنهای برتر انتخاب شده و از آنها تقدیر شود.
قائم مقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم رشید جعفرپور در آیین پایانی جشنواره گفت: با اشاره به این که جشنواره حرکت، بزرگترین رویداد علمی دانشجویی دانشگاههای کشور است، اعلام کرد: بیشترین آثار شرکتکننده به ترتیب مربوط به گروههای علوم انسانی، علوم فنی، علوم پایه، علوم کشاورزی، دامپزشکی، هنر و معماری، و علوم تربیت بدنی بوده است. در مراسم اختتامیه این جشنواره، احمدرضا خضری، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، نیز به نمایندگی از وزارت علوم حاضر شد و ضمن تبریک پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه گیلان، گفت: علم و مرجعیت علمی از موضوعات مهم کشور است و مرجعیت علمی تنها با شعار و حرف به نتیجه نمیرسد. وی افزود: مهمترین عامل تولید، محصولات علمی است که توسط دانشگاه صادر میشود و به دست اساتید و دانشجویان به وجود میآید و گرهای از مشکلات کشور را باز میکند. خضری درباره اهمیت برگزاری این دسته از جشنوارههای علمی دانشجویی گفت: برگزاری این جشنوارهها، گامی مؤثر و حرکتی درست در جهت ارائه دستاوردهای علمی و ایجاد پیوند میان دانشگاه، صنعت و جامعه است. در اینجا دانشجویان فرصت میکنند تا آثار خود را به معرض دید عموم و داوری اندیشمندان بگذارند. محصولاتی که بتوانند از این کانال عبور کنند، میتوانند وارد جامعه شوند و مشکلات کشور را حل کنند.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اختتامیه جشنواره بین المللی حرکت در رشت گفت: جشنواره بسیار پویا و در سطح بالا برگزار شده است و برگزاری این جشنوارهها باعث بالندگی علمی دانشگاهها خواهد شد. احمدرضا خضری افزود: از آثار برتر دانشجویان هم در قالب کاربردی کردن ایدهها و سوق دادن به سمت تأسیس شرکتهای دانش بنیان حمایت میشود.
دبیر اجرایی جشنواره بین المللی حرکت در رشت هم گفت: از ۱۰ دانشگاه برتر، اتحادیههای انجمنهای علمی ، نشریه و طرح فناور برتر هم در این اختتامیه قدردانی شد. ایرج شاکری نیا با اشاره به اینکه از طرحهای برتر حمایت میشود، افزود: آثار برتر نیز در جشنوارهای که قرار است در محل وزارت علوم تحقیقات و فناوری دایر شود، شرکت می کنند. هادی حق شناس استاندار گیلان هم در جشنواره بین المللی حرکت در رشت با اشاره به اینکه دانشگاه محل تولید دانش است، گفت: دانشی با ارزش است که به نفع حل مشکلات مردم کاربردی شود و این جشنوارهها یک راه موثر و علمی برای کاربردی کردن ایدهها است.