مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان خراسان جنوبی
با معرفی نفرات برتر، مسابقات ملی مناظره دانشجویان در خراسان جنوبی به کار خود پایان داد.
مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.
سیدمحمدحسین سیدکاشی رئیس جهاددانشگاهی استان امروز، پنجم دی ماه در اختتامیه مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان ایران گفت: کرسی های آزاداندیشی و مناظرات دانشجویی از ابتکارات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است که سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی برگزاری مناظره های دانشجویی را طی چندین سال متوالی در کارنامه خود دارد.
وی افزود: کرسیهای آزاداندیشی، بستری ارزشمند برای پرورش و شکوفایی مهارتهای گفتوگو و تفکر نقادانه در میان دانشجویان فراهم میکند تا بتوانند ضمن تمرین انتقاد پذیری و تحمل حرف مخالف، آزادانه نظرات خود را در موضوعات مختلف بیان نمایند.
علی محمدی، سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان نیز گفت: در این مرحله از مسابقات 16 تیم چهارنفره از دانشگاههای خراسان جنوبی از جمله دانشگاه بیرجند، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاه صنعتی بیرجند، حوزه علمیه رضویه و دانشگاه بزرگمهر قائنات ثبت نام کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه در مرحله استانی این دوره از مسابقات ۲۰۰ گزاره در ۸ محور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، علمی، ورزشی، شعار سال و مقاومت توسط کمیته علمی مسابقات تعیین و در سطوح مختلف مسابقات انتخاب شده و مورد بحث قرار گرفت، ادامه داد: رقابت تیم ها در بازه زمانی ۳ تا ۵ دی ماه به میزبانی دانشگاه بیرجند برگزار شد.
سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: این دوره از مسابقات با هدف ایجاد انگیزه پژوهش و پرسشگری، توسعه فرهنگ نقد و گفتوگو و تقویت مهارت فن بیان و قدرت سخنوری دانشجویان آغاز به کار کرده است و از اهداف دیگر برگزاری این مسابقات، نقد خلاق، عالمانه و مستدل است که منجر به گسترش فرهنگ گفتوگو و تبادل نظر سازنده و اثربخش در جامعه بهویژه در میان دانشجویان میشود.
وی اشاره کرد در این دوره از مسابقات از حضور اساتید متخصص و مجرب دانشگاههای استان بهعنوان داور و مشاور استفاده شد.
محمدی یادآور شد: برگزیدگان این دوره از مسابقات علاوه بر دریافت لوح سپاس و جوایز، به مرحله کشوری اعزام خواهند شد و در بهار سال آینده برای دریافت نشان ملی خواجه نصیرالدین طوسی به رقابت خواهند پرداخت.
حجت الاسلام علیرضا اسداللهی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان استان با استناد به آیهای از سوره زمر، بر لزوم مدیریت افکار جمعی و عدم تبدیل آزاداندیشی به کالای قاچاق تأکید کرد و گفت: "آزاداندیشی باید در فضای دانشگاهها بهطور علنی وجود داشته باشد."
اسداللهی به دیدار سالانه دانشجویان با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت که ایشان بارها بر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی تأکید کردهاند.
وی همچنین به پاسخ مقام معظم رهبری به نامه پژوهشگران اشاره کرد و گفت: برای بیدار کردن عقل جمعی، مشاوره و آزاداندیشی ضروری است و بدون فضای انتقادی سالم، تولید علم و تمدنسازی دشوار خواهد بود.
وی افزود: آزادی بیان در چارچوب قانون بهترین راه برای مقابله با هتاکیها و هرج و مرجهای فرهنگی است.
حجت الاسلام اسداللهی در پایان، از دانشجویان خواست تا در این عرصه مهم قدم بردارند.
حسین فرزانهپور، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند، نیز گفت:این مسابقات باعث ایجاد شور و نشاط در فضای فرهنگی دانشگاهها میشود.
فرزانهپور با اشاره به همکاریهای نزدیک بین جهاد دانشگاهی و دانشگاههای استان، افزود: ما شاهد ظرفیتهای علمی و دانشجویی بالایی هستیم که در این مسابقات شرکت میکنند.
وی همچنین به موفقیتهای تیمهای استان در مراحل قبلی مسابقات اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که تیمهای حاضر در این دوره نیز در سطح کشور بدرخشند.
در روز پایانی این رقابتها که امروز مورخ ۵ دی ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، تیم معراج از دانشگاه فرهنگیان مقام اول را کسب کرد و تیم آواژ متشکل از آقایان: امیررضا سالار، یونس نصیری، سجاد مجرد و حسین نیکدل یزدی از دانشگاه بیرجند دوم شد و تیم رسا متشکل از آقایان: امیر عرب جعفری و روح ا... جلالی و خانم ها: صباسادات عبدرحیمی و یگانه چراغی از دانشگاه بیرجند نیز به مقام سوم رسید.
شایان ذکر است امسال از دانشگاه بیرجند ۶ تیم در مسابقات حضور یافتند که در پایان ۲ مقام دومی و سومی نصیب دانشجویان دانشگاه بیرجند شد که برای این عزیزان آرزوی موفقیت داریم.