چگونه مصرف چربی و روغن خود را اصلاح کنیم؟

۲۵ مهر ۱۳۹۷ | ۱۳:۰۷ کد : ۳۷۵ خدمات اداره بهداشت و درمان
تعداد بازدید:۲۱۴۵

 

  • برای طعم دادن به سالاد از چاشنی‌هایی مانند آبلیمو، سرکه و روغن زیتون به‌عنوان سس سالاد استفاده کنید و از مصرف سس‌های چرب مانند مایونز تا حد ممکن اجتناب کنید.

 

  • برای پخت غذا، می‌توانید روغن زیتون و سایر روغن‌های مایع خوراکی را به‌جای روغن‌های حیوانی یا روغن‌های جامد استفاده کنید.

 

  • از روغن مایع (روغن زیتون) برای مصارف پخت و پز و سالاد و از روغن مخصوص سرخ‌کردنی برای مصارف سرخ کردن استفاده کنید.

  •  روغن مایع مخصوص سرخ‌کردنی در مقابل حرارت پایدار است. اما این موضوع بدان معنی نیست که از این نوع روغن چندین بار می‌توان برای سرخ کردن استفاده کرد.

  • از روغن مخصوص سرخ‌کردنی حداکثر 2 تا 3 بار آن هم نه با فاصله‌ی طولانی بلکه در طول یک روز می‌توان استفاده کرد و پس از آن باید روغن را دور ریخت.

  •  روغن جامد هیدروژنه حاوی چربی اشباع و اسیدهای چرب ترانس (یک نوع چربی مضر) است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی و سرطان را افزایش می‌دهد.

  • شیر و لبنیات را از نوع کم‌چرب مصرف کنید.

 

  • در صورت مصرف انواع گوشت (سفید یا قرمز)، تمام چربی‌های قابل رویت آن را قبل از طبخ جدا کنید و دور بریزید.

  • چربی گوشت پخته را دور بریزید.

  •  برای کم کردن چربی موجود در غذا، به‌جای گوشت، می‌توانید به آن مقداری پروتئین گیاهی مانند حبوبات اضافه کنید.

 

  •  از مصرف چیپس و سیب‌زمینی سرخ کرده خودداری کنید و سیب‌زمینی را به‌صورت پخته، آب‌پز و یا تنوری مصرف کنید.

  •  برای پختن غذاها بیشتر از روش‌های بخارپز و آب‌پز کردن به‌جای سرخ‌کردن استفاده کنید.

  • تا حد امکان از ظروف نچسب برای طبخ غذا استفاده کنید تا روغن کمتری استفاده شود.

  • حداکثر هفته‌ای سه عدد تخم‌مرغ (به‌صورت کامل یا استفاده‌شده در کوکو و شامی) بخورید.

به نقل از: پزشکان بدون مرز

آخرین ویرایش۰۵ آبان ۱۳۹۷