بیابان‌زایی فرآیند تخریب زمین‌ها در مناطق خشک، نیمه‌خشک و نیمه ‌مرطوب تحت تاثیر عوامل انسانی و اقلیمی است. این تخریب سبب از بین رفتن پوشش گیاهی و گسترش قلمروی بیابان‌ها می‌شود. در این شرایط، خاک منطقه گونه‌های گیاهی و جانوری بومی خود را از دست می‌دهد. فقر، بی‌ثباتی سیاسی، قطع درختان، چرای بیش از حد دام‌ها، آبیاری نامناسب زمین و بسیاری از موارد مشابه می‌توانند حاصلخیزی زمین را از میان ببرند. کانون محیط زیست دانشگاه بیرجند و بنیاد حامیان منابع طبیعی زاگرس در راستای آشنایی بیشتر دانشجویان با مسئله بیابان زایی اقدام به برگزاری وبینار درآمدی بر ارزش گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستم پروژه های مقابله با بیابان زایی در ایران، با سخنرانی آقایان دکتر یاسرقاسمی اریان؛عضو هیات علمی (بخش بیابان )موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، مهندس علی شیر محمدی بازنشسته(ریاست بیابان زایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی) به مدت دو ساعت در تاریخ1400/07/01 نموده است.