اجرای طرح غربالگری سرطان کولون (روده بزرگ) به همت اداره بهداشت و درمان دانشگاه

در راستای طرح اندیشه سلامت، اداره بهداشت و درمان غربالگری سرطان کولون (روده بزرگ) را با مشارکت مرکز بهداشت شهرستان بیرجند هفته اول اسفند برگزار کرد.

اداره بهداشت و درمان دانشگاه بیرجند اولین سازمان­ دولتی است که طرح غربالگری سرطان کولون با انجام تست فیت، را اجرایی کرده است. در همین راستا  و در گام اول اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع سرطان و راه های پیشگیری به منظور آگاهی بخشی  در زمینه سرطان و روش های غربالگری سرطان ها با تأکید بر سرطان کولون نمود. در گام بعدی استخراج اسامی افراد بالای 50 سال (حدود 250 نفر) انجام و اطلاع رسانی نوبت مراجعه و دستورالعمل انجام تست از طریق اتوماسیون اداری و کانال اطلاع رسانی دانشگاه انجام گردید.

گروه هدف طی سه روز متوالی با انجام تست سریع تشخیص خون مخفی در مدفوع (تست فیت) از نظر سلامت روده بزرگ مورد بررسی قرار گرفته و موارد مشکوک جهت بررسی های پاراکلینیکی راهنمایی و در چرخه نظام ارجاع سلامت قرار گرفتند.