کرونا هراسی

تعداد بازدید:۳۴۴۰

کرونا هراسی ممنوع

نکاتی برای مراقبت از روان خود در برابر کروناهراسی:

 1. فاجعه سازی نکنیم.

باور کنیم که کرونا هم یک بیماریست مثل سایر بیماری ها که با رعایت نکات بهداشتی قابل پیشگیری است و در صورت ابتلا هم اکثریت بهبود پیدا می کنند.

2. امیدواری باعث می شود که روحیه بهتری داشته باشیم و روحیه قوی، سیستم ایمنی ما را تقویت می کند.

3. این بیماری را هم همانند سایر بلایای طبیعی و از امتحانات الهی بدانیم و سعی کنیم از این امتحان با صبر و شکر سربلند بیرون بیاییم.

 4. خودگویی های  منفی را به خودگویی های مثبت تبدیل کنیم. مثلا یعنی به جای اینکه بگوییم وای کرونا آمد بدبخت شدیم بگوییم این رو هم مثل بقیه بیماری ها با رعایت بهداشت و رفتارهای پیشگیرانه شکست می دهیم.

5. به جای تصویرسازی های منفی در مورد کرونا به خاطرات خوب گذشته یا اهداف زیبای آینده خود فکر کنیم. 

6. به عزیزانمان و کسانی که دوستشان داریم فکر کنیم و به خاطره های خوشی که همیشه با آنها تجربه کردیم به نحوی فکر کنیم و یادآوری کنیم که گویی هم اکنون دوباره در حال رخ دادن است. 

7. در اوقات فراغت در کنار اعضای خانواده به تماشای فیلم های تاثیر گذار، امیدبخش بپردازیم.

8. با دوستان یا نزدیکانمان می توانیم در مورد ترس ها و نگرانی های مان در مورد این بیماری صحبت کنیم.

9. اگر دوست یا یکی از اعضای خانواده در مورد ترس و نگرانی خود صحبت می کند به خوبی و با جان و دل گوش دهیم تا هیجانات خود را ابراز کند و با قضاوت و یا بی اهمیتی به احساساتش سرکوبی احساس را در او ایجاد نکنیم.

 10. طنز و لطیفه گویی و خواندن و شنیدن جملات زیبا و حکیمانه می تواند میزان تاب آوری ما را افزایش دهد. 

 11. مرکز خود را به جای بیماری کرونا معطوف به فعالیت های لذت‌بخش و سرگرم کننده مثل مطالعه و گوش دادن به موسیقی و ...کنیم. 

12. در برخورد با فعالیت های انتقال دهنده ویروس، به جای برخورد هیجانی، عاقلانه و منطقی عمل کنیم و جلوی آن را بگیریم . مثلا اجازه دست دادن یا روبوسی ندهیم.   

13. هیجانات نگرانی و ترس خود را از طریق نقاشی کردن یا نوشتن یا صحبت کردن با یک مشاور  ابراز کنیم.

 

رهایی از افکار منفی و استرس

تکنیک  کاهش اضطراب

●این تکنیک که توسط دکتر ویل از دانش آموختگان دانشگاه هاروارد ابداع شده؛ در واقع یک تکنیک تنفسی ضد اضطراب است به این معنی که شما یاد می گیرید که در مواقعی که تنش ندارید با تمرین مکرر آن، خود را برای کاهش اضطراب و پرخاشگری در مواقعی که تنش دارید آماده کنید.

●روش اجرا بسیار ساده است؛ می بایست بر روی یک تخت و یا مبل راحتی دراز کشیده و در ابتدا به مدت 4 ثانیه نفس را فرو دهید و سپس به مدت 7 ثانیه نگه داشته و در نهایت به مدت 8 ثانیه اجازه دهید که هوا از ریه هایتان خارج شده و این مراحل را چندین بار تکرار نمایید.

این تمرین، به مرور تنش های عضلانی و اضطراب شما را برطرف کرده و سبب می گردد که در تنشهای بین فردی، کنترل بیشتری بر رفتار خود داشته باشید و کمتر عصبی شوید.

همچنین سبب محافظت از حملات قلبی در شما میگردد.

اگر هر روز این تمرین را انجام دهید، تاثیرات معجزه آسای آن را تضمین خواهیم کرد.

 

مرکز مشاوره و درمان

آخرین ویرایش۲۱ اسفند ۱۳۹۸