هشتمین نشست کافه کتاب

دسته : کافه کتاب
تعداد دانلود :0
۲۲ آبان ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۳


هشتمین نشست کافه کتاب به مناسبت آغاز هفته کتاب و کتابخوانی، روز شنبه 1401/8/21 از ساعت 13 الی 14:30 با حضور آقای دکتر شیرزاد خزایی عضو محترم هیأت علمی گروه تاریخ و با معرفی کتاب" جنگ شیمیایی عراق علیه ایران: بررسی  نظامی و حقوقی" در کتابخانه مرکزی و مرکز نشر برگزار شد. در این نشست که اعضای هیأت علمی ،همکاران و دانشجویان دانشگاه بیرجند حضور داشتند، ابتدا سرکار خانم دکتر زهرا علیزاده بیرجندی ریاست محترم کتابخانه مرکزی، ضمن تبریک فرارسیدن هفته کتاب و کتابخوانی و تشکر از آقای دکتر خزایی جهت قبول زحمت برای معرفی کتابشان، به شرکت کنندگان خیر مقدم عرض کردند.

سپس آقای دکتر خزایی ضمن معرفی فصل های مختلف کتاب، اذغان داشتند که جمع‌آوری مطالب، اسناد و منابع فارسی و لاتین برای  تألیف کتاب از سال 1392 تا 1400 طول کشیده  و از اسناد سازمان ملل و روزنامه های سال 59 به بعد فیش برداری شده است. با مطالعه  این کتاب که به جریانات جنگ شیمیایی عراق علیه ایران در طول سالهای جنگ تحمیلی می پردازد، مشخص می شود عراق در سال 62 به بعد در عملیات خیبر به صورت گسترده از سلاح های شیمیایی استفاده کرد اما ایران در طول جنگ هیچوقت از این سلاح مخرب استفاده نکرد و از دید نویسنده، ایران به لحاظ اخلاقی برنده جنگ می باشد.عراق این جنگ را به ایران تحمیل کرد و دوباره بعد از آتش بس ملاک روابط بین دو کشور همان معاهده اروند رود شد.                                                                           

 صدام که در آغاز جنگ تصور می‌کرد در مدت کوتاهی می‌تواند اهداف خود را در ایران محقق سازد، پس از فتح خرمشهر و ورود نیروهای ایران به داخل خاک عراق به استفاده‌ی گسترده از سلاح‌های شیمیایی روی آورد. اوج جنگ شیمیایی رژیم بعثی عراق علیه ایران در عملیات خیبر، فاو، سردشت و حلبچه صورت گرفت. ارتش عراق با استفاده از این سلاح‌های مرگبار علیه ایرانیان و حتی کُردهای شمال عراق به اقدام غیرقانونی و غیرانسانی مبادرت ورزید و دولت عراق نیز تمامی معاهدات بین‌المللی و منشور سازمان ملل را نقض کرد. همچنین دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت نیز با سکوت و عدول از انجام وظایف قانونی در جلوگیری از اقدامات صدام حسین، شریک جرم دولت عراق شدند و بدون آنکه نامی از دولت عراق به میان آورند صرفاً به محکومیت استعمال سلاح‌های شیمیایی بسنده کردند.                                                                                                              

در پایان جلسه جناب دکتر خزایی از سرپرست کتابخانه مرکزی و مرکز نشر دانشگاه و  برگزارکنندگان جلسه کافه  و همچنین مدعوین محترم تشکر کرد.