برگزاری جلسه توجیهی راهکارهای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا

۰۵ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۰:۲۹ کد : ۷۱۵۶ اخبار اخبار ستاد کرونا
جلسه توجیهی راهکارهای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا ویژه اعضای هیأت علمی و کارمندان دانشگاه بیرجند به همت مرکز بهداشت و درمان و روابط عمومی دانشگاه برگزار شد.

دکتر فرشید عابدی متخصص بیماری عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در این جلسه توجیهی با اشاره به تحقیقات معتبر صورت گرفته، ویروس کرونا را یکی از پنج ویروس سرماخوردگی دانست و ‏گفت: ویروس کوید 19 نوع جهش یافته ویروس کرونا است.‏ وی به علائم مشترک و متفاوت این ویروس با آنفلوانزا پرداخت و گفت: فرد مبتلا به کرونا علائمی مانند تنگی نفس، ‏تب، سرفه، گاهی گلودرد و معمولاً سردرد دارد که باعث ایجاد عفونت و مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی ‏می‌شود‎، افراد درصورتی که علائم این بیماری را داشته باشند با قرنطینه در منزل و جداکردن اتاق خود از دیگر ساکنان منزل جلوی انتشار این ویروس را بگیرند.‎معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی به سه دوره جهش ژنی در این ویروس در سال‌های 2003، 2012 و 2019 اشاره کرد و افزود: جامعه فرهیخته باید برای جلوگیری از التهاب در جامعه از هیچ کوششی دریغ ننماید. وی عمده بیماران بستری شده در بیمارستان‌ها را از ابتدای شناسایی این ویروس در چین از سنین 50 تا 59 سال برشمرد و گفت: در سنین زیر 39 سال درگیری بسیار کم است به نوعی که در زیر 10 سال 9 دهم درصد به این ویروس آلوده می‌شوند. همینطور حدود 80 درصد مبتلایان به این ویروس عوارض پیدا نمی‌کنند و تاکنون در دنیا تنها شاهد 2.3 درصد مرگ مبتلایان به این ویروس بوده‌ایم. دکتر عابدی اولین و مهم‌ترین عامل مقابله با این ویروس را شستن مداوم دستها نام برد و بیان داشت: افراد سالم نیاز به استفاده از ماسک ندارند و فقط کادر درمانی و افراد مبتلا باید از ماسک استفاده کنند. وی با نقد به جامعه دانشجویی که مطالب موجود در فضای مجازی را بدون تحقیق باور می‌نمایند و به منابع علمی رجوع نمی‌کنند گفت: مصرف سیر برای سلامتی بسیار مفید است ولی سیر و آنتی بیوتیک‌ها از ابتلا به ویروس کووید19 پیشگیری نمی‌کند.

کلید واژه ها: اندیشه ما، سلامت شما

آخرین ویرایش۲۹ بهمن ۱۳۹۹