کارگاه آموزشی  "آشنایی با پایگاه‌های اطلاعاتی و جستجوی منابع الکترونیکی پیشرفته"  روز چهارشنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳ به صورت مجازی برگزار شد.

۱۵ دی ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۷ کد : ۲۹۸۹۶ اخبار
تعداد بازدید:۳۳

کارگاه آموزشی "آشنایی با پایگاه‌های اطلاعاتی و جستجوی منابع الکترونیکی پیشرفته"  با همکاری کتابخانه مرکزی و مرکز نشر، مدیریت برنامه‌ریزی و توسعه آموزشی، مدیریت برنامه، بودجه و تشکیلات اداری، در راستای برگزاری دوره‌های توانمندسازی اعضای هیأت علمی،  روز چهارشنبه 12 دی ماه 1403 از ساعت 14-12 با تدریس آقای دکتر محسن نوکاریزی (عضو محترم هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد) به صورت مجازی ویژه اعضای محترم هیأت علمی، مدرسان مدعو، و کتابداران دانشگاه بیرجند برگزار شد.

ابتدا نرم‌افزار گوگل جمنای Gemini به عنوان یک نمونه از مدل‌های بزرگ زبانی هوش مصنوعی معرفی شد. این مدل زبانی بزرگ با استفاده از هوش مصنوعی توانمندترین مدل ساخته شده تا به امروز است که توانایی درک  زبان،صدا، کد و فیلم را دارد. از جمله امکانات جمنای، خلاصه کردن انواع مختلف محتوا، تولید محتوا، توانایی ترجمه بیش از 100زبان، تحلیل تصاویر پیچیده مانند نمودارها و اشکال، درک، تشریح و تولید کدهای زبان‌های برنامه‌نویسی مشهور مانند پایتون، جاوا،سی پلاس پلاس و.... می باشد. این نرم‌افزار شامل سه نسخه نانو، پرو و اولترا می‌باشد که بهترین و توانمندترین نسخه آن اولترا بوده که قادر است اطلاعات دقیق متنی، کد و صدا را درک کند و به پرسش‌های پیچیده پاسخ دهد. در ادامه Sci-Hub  به عنوان یک کتابخانه مجازی که مقالات علمی را بدون توجه به حق تکثیر و به طور رایگان در اختیار پژوهشگران قرار می‌دهد معرفی شد. سپس Elearnica   بعنوان نرم‌افزاری رایگان که امکان دانلود چکیده مقالات از تمامی پایگاه‌های علمی مانند ساینس دایرکت، اشپرینگر،وایلی،امرالد و... را می دهد معرفی گردید.

سایت Libgen or Library Genesis  به عنوان یک کتابخانه مجازی که هدفش گردآوری، فهرست‌نویسی و توصیف موضوعات مختلف جهت اشتراک در زمینه‌های علمی و فنی ، Z-Library به عنوان یک کتابخانه مجازی که به کاربران امکان می‌دهد تا به مقالات مجلات علمی، متون دانشگاهی و کتاب‌های عمومی از طریق اشتراک‌گذاری فایل دسترسی پیدا کنند نیز در ادامه کارگاه به طور کامل تشریح و توضیح داده شد. بعد از آن کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین کتابخانه دیجیتال کشور، نحوه استفاده از امکانات موجود در آن، اهداف و انواع خدمات آن، انواع پایگاه‌های قابل دسترسی در آن  برای شرکت‌کنندگان معرفی شد. همچنین  خدمات کتابخانه دیجیتال تبیان در این راستا توضیح داده شد. در پایان پایگاه‌ اطلاعاتی گیگالیب، نحوه استفاده از این پایگاه، انواع خدمات آن و نحوه استفاده از پایگاه‌های استنادی و سایر پایگاه‌ها، نحوه دسترسی به مقالات دیجیتال، کتب دیجیتال و پایان‌نامه‌های دیجیتال معرفی  و تشریح شد . در پایان به سؤالات شرکت‌کنندگان پاسخ داده شد.

آخرین ویرایش۱۵ دی ۱۴۰۳

نظر شما :