نشست تخصصی " چرا من سیگار می‌کشم" برگزار شد.

۲۵ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۰:۳۷ کد : ۳۰۵۰۰ اخبار
تعداد بازدید:۱۳

به مناسبت هفته سلامت نشست تخصصی " چرا من سیگار می‌کشم" توسط کتابخانه مرکزی و مرکز نشر و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه پیام نور و مشارکت کانون مهارت‌های زندگی و آسیب‌های اجتماعی و انجمن علمی روانشناسی، مشاوره و جامعه‌شناسی روز یکشنبه24 فروردین 1404 از ساعت 12-10 در بخش مرجع  و نشریات کتابخانه مرکزی با حضور اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه‌های بیرجند، فرهنگیان و پیام نور  برگزار گردید. در این نشست جناب آقای دکتر محمدعلی طالبی عضو محترم هیأت علمی دانشگاه پیام نور بیرجند نیز به عنوان سخنران حضور داشتند.

در ابتدای نشست سرکار خانم دکتر زهرا علیزاده بیرجندی ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان، هدف از برگزاری این نشست را تبیین دلایل افزایش عادت سیگار کشیدن در میان دانشجویان عنوان کرد.

سپس آقای دکتر طالبی ضمن تشکر از کتابخانه مرکزی جهت برگزاری این نشست، مقدمه‌ای درباره دلایل گرایش جوانان به سمت مصرف مواد مخدر و سیگار کشیدن بیان کرد. آنچه امروزه به عنوان یک چالش بزرگ و نگران‌کننده با آن روبرو هستیم این است که مصرف مواد مخدر و بویژه سیگار در سالهای اخیر در میان سنین پایین جامعه ، نوجوانان و جوانان بیشتر دیده می‌شود و این معضل بعنوان یک زنگ خطر برای جامعه بایستی در نظر گرفته شود. ارزان بودن و  دسترس‌پذیری  سیگار، ترویج کشیدن سیگار در سریال‌ها و فیلم‌های نمایش خانگی و رسانه ملی توسط افراد سرشناس جامعه ، گرایش و مصرف برخی خانواده‌ها در محافل خانوادگی، از جمله عوامل افزایش مصرف سیگار در سالهای اخیر بوده است. در پژوهش‌های انجام شده استان‌های اردبیل  و خراسان جنوبی در صدر جدول سرطان دستگاه گوارش هستند که یکی از دلایل آن مصرف بالای سیگار در این استان‌ها می‌باشد.

وی افزود مصرف سیگار بویژه توسط مادران موجب بروز تبعات و بیماری‌های زیادی بویژه سرطان در کودکان می‌گردد. همچنین خطر سکته مغزی را 5 سال افزایش می‌دهد. عادی سازی مصرف وفتی توسط نخبگان و افراد سرشناس جامعه صورت گیرد نیز می‌تواند از دلایل گرایش جوانان به مصرف سیگار باشد. بخش عمده‌ای از دلایل مصرف، تلقین بوده بطوری که جوانان با توجه به توهم برتری‌جویی و بزرگسالی به سمت مصرف سیگار می‌روند. به همین دلیل امروزه شاهد روند افزایشی انواع سرطان‌های دستگاه گوارش، فساد دندان، چین و چروک پوست و... درجامعه هستیم. عدم اعتماد به نفس و خودکمتر بینی در میان جوانان، عدم توانایی نه گفتن بویژه  در جمع دوستان نیز می‌تواند از دلایل افزایش مصرف سیگار باشد.

آقای دکتر طالبی ضمن برشمردن تبعات زیان‌بار مصرف مواد مخدر و سیگار در خانواده و جامعه به راه‌حلهای مواجهه با فرد مصرف کننده توسط خانواده و دوستان اشاره کرد و رفاقت و شنونده بودن را شرط اول برشمرد. همچنین عواملی چون جایگزین کردن (مانند نوشیدنی‌های بدون کافئین، آدامس، تخمه) ، کم کردن میزان مصرف به مرور زمان، متنفرسازی، استفاده از ورزش‌های تن‌آرامی و در مراحل پیشرفته مشاوره و روان‌درمانی را از راه‌های کاهش و از بین بردن مصرف سیگار برشمرد. 

در ادامه حاضرین در جلسه از تجربیات خود در رابطه با مصرف سیگار و یا مواجهه با افراد سیگاری صحبت کردند. همچنین نظرات دانشجویان که طبق یک نظر خواهی در کتابخانه مرکزی درباره مصرف سیگار انجام شده بود، بیان شد. در پایان خانم دکتر علیزاده ضمن تشکر از بیانات ارزشمند و کاربردی آقای دکتر طالبی اظهار امیدواری کرد جلسات و نشست‌هایی از این قبیل بتواند ضمن ارائه راهکارهای مناسب در مواجهه با مصرف مواد مخدر و بویژه سیگار، زمینه ای جهت کاهش روند گرایش به مصرف آن را نیز فراهم آورد.

آخرین ویرایش۲۵ فروردین ۱۴۰۴

نظر شما :