برگزاری کارگاه آموزشی ویژه کارکنان با عنوان کاهش وزن پایدار

۲۲ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۷ کد : ۲۵۰۹۴ اخبار اخبار کارکنان اخبار آموزش
مدیریت تربیت بدنی و فوق برنامه دانشگاه با همکاری معاونت محترم دانشجویی و مدیریت برنامه، بودجه و تحول اداری ، کارگاه مجازی با عنوان « کاهش وزن پایدار» با سخنرانی دکتر اسماعیل افضل پور عضو هیأت علمی و استاد گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی برگزار نمود. این کارگاه با حضور ۱۷۶ نفر از کارمندان دانشگاه بیرجند مورخ ۲۱ شهریور سال ۱۴۰۲ از ساعت ۱۲ الی ۱۴ به صورت مجازی برگزار شد.
برگزاری کارگاه آموزشی ویژه کارکنان با عنوان کاهش وزن پایدار

موضوع اصلی کارگاه، صحبت در مورد استراتژی های موجود برای کاهش  وزن ماندگار بود. ابتدا به نقش  ژنتیک در کاهش و افزایش وزن اشاره شد و اینکه در تغییر یا اصلاح  ترکیب بدنی، باید این عامل را در نظر داشت. همچنین در مورد  بهترین استراتژی برای کاهش وزن صحبت شد و این که  فعالیت های فیزیکی و رژیم غذاهای سالم، برای همه یک ضرورت  است و با محدودیت غذایی و یا فعالیت فیزیکی تنها، به سختی می توان نتیجه گرفت. در ادامه، به  یک چالش اساسی در کاهش وزن اشاره گردید، یعنی برگشت وزن و چاقی مجدد، پدیده ای که اصطلاحا به YO YO  معروف است. در واقع،  عدم پایبندی به  کاهش وزن و رها کردن برنامه غذایی که موجب وزن گیری و چاقی مجدد می شود را باید جدی گرفت واز آن اجتناب کرد. در ادامه تاکید گردید که بدن انسان طوری طراحی شده است که به تمام مواد معدنی و غذایی نیاز دارد، اعم از پروتئین، چربی، کربوهیدرات،  ویتامین‌ها، مواد معدنی. اگر رژیم غذایی  سخت گیرانه باشد و این ترکیبات به بدن نرسد، رژیم ناسالمی است.  مطلب دیگر سرعت کاهش وزن  است که باید طبق اصول علمی، حدود  یک درصد وزن بدن در هفته باشد و روش هایی که کاهش وزن زیاد در مدت کوتاه را توصیه می کنند، سالم و مورد تایید نیستند. درصورت شروع رژیم، سازگاری متابولیکی در بدن به وجود می‌آید و استراتژی در کاهش وزن، ورزش و فعالیت روزانه باید به صورتی باشد که کاهش وزن پایدار، تدریجی و اصولی  صورت  گیرد و از هرگونه زیاده ر و ی  و سخت  گیری در مصرف مواد غذایی و یا بالعکس، بی حوصله شدن  و رها کردن برنامه کاهش وزن، اجتناب شود.

آخرین ویرایش۲۲ شهریور ۱۴۰۲