برگزاری کارگاه آموزشی ویژه کارکنان با عنوان کاهش وزن پایدار
موضوع اصلی کارگاه، صحبت در مورد استراتژی های موجود برای کاهش وزن ماندگار بود. ابتدا به نقش ژنتیک در کاهش و افزایش وزن اشاره شد و اینکه در تغییر یا اصلاح ترکیب بدنی، باید این عامل را در نظر داشت. همچنین در مورد بهترین استراتژی برای کاهش وزن صحبت شد و این که فعالیت های فیزیکی و رژیم غذاهای سالم، برای همه یک ضرورت است و با محدودیت غذایی و یا فعالیت فیزیکی تنها، به سختی می توان نتیجه گرفت. در ادامه، به یک چالش اساسی در کاهش وزن اشاره گردید، یعنی برگشت وزن و چاقی مجدد، پدیده ای که اصطلاحا به YO YO معروف است. در واقع، عدم پایبندی به کاهش وزن و رها کردن برنامه غذایی که موجب وزن گیری و چاقی مجدد می شود را باید جدی گرفت واز آن اجتناب کرد. در ادامه تاکید گردید که بدن انسان طوری طراحی شده است که به تمام مواد معدنی و غذایی نیاز دارد، اعم از پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامینها، مواد معدنی. اگر رژیم غذایی سخت گیرانه باشد و این ترکیبات به بدن نرسد، رژیم ناسالمی است. مطلب دیگر سرعت کاهش وزن است که باید طبق اصول علمی، حدود یک درصد وزن بدن در هفته باشد و روش هایی که کاهش وزن زیاد در مدت کوتاه را توصیه می کنند، سالم و مورد تایید نیستند. درصورت شروع رژیم، سازگاری متابولیکی در بدن به وجود میآید و استراتژی در کاهش وزن، ورزش و فعالیت روزانه باید به صورتی باشد که کاهش وزن پایدار، تدریجی و اصولی صورت گیرد و از هرگونه زیاده ر و ی و سخت گیری در مصرف مواد غذایی و یا بالعکس، بی حوصله شدن و رها کردن برنامه کاهش وزن، اجتناب شود.