سمینار یک روزه ارائه مدل هوشمند و سریع ارزیابی محیط زیست معادن، چالشها و پیشنهادات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، سمینار یک روزه ای با عنوان ارائه مدل هوشمند و سریع ارزیابی محیط زیست معادن، چالشها و پیشنهادات در تاریخ ۲۴ تیر ماه در سالن آمفی تئاتر پردیس دانشکده کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه بیرجند با حضور مدیر کل محیط زیست استان آقای دکتر خانی و روسای ادارات محیط زیست شهرستانی معاونت معدنی و معاونت پژوهشی اداره کل صنایع و معادن و تجارت استان و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان و رئیس اداره ایمنی و محیط زیست شرکت شهرکهای صنعتی استان و اساتید دانشگاه بیرجند برگزار شد.
در این سمینار دکتر سعید احمدی زاده دانشیار گروه محیط زیست دانشگاه اعلام کرد این طرح برگرفته از یک طرح پژوهشی فناورانه ومنعقده بین دانشگاه و صنعت است و برای آن یک پایان نامه دکترا تعریف شد که توسط خانم دکتر کبریا جعفری دفاع گردید و حاصل آن طراحی یک مدل و نرم افزار هوشمند برای ارزیابی اثرات محیط زیستی معادن است وی اعلام کرد از بزرگترین مشکلات سرمایه گذاران خصوصا در بخش معادن طولانی بودن و بسیار هزینه بر بودن مطالعات ارزیابی محیط زیست است که بعضاْ ۲ تا ۳ سال زمان می برد و میلیاردها ریال هزینه می برد و این درحالیست که پتانسیلهای معدنی این استان بر زمین مانده و منجر به مولد شدن تولیدشان نمی گردد و این مدل و نرم افزار می تواند طول ارزیابی را به یک هفته کاهش دهد و هزینه ها را بسیار کاهش دهد. دکتر دوستی استاد مشاور این طرح اعلام کرد دانشگاه می تواند بین صنعت، بخش خصوصی و سازمان محیط زیست ارتباط برقرار کرده و اگر مشکلی وجود دارد با این روشهای نوآورانه مشکلات را رفع نماید.
همچنین مدیر کل محیط زیست استان آقای خانی از طرح استقبال و مقرر شد با کارشناسان سطح ملی طرح را به اشتراک بگذارند. همچنین با پیشنهاد اداره صمت استان مقرر شد طرح در کارگروه تعامل محیط زیست و صنعت وزارت صمت مطرح تا برای معدن داران و تسهیل امورشان در استان خراسان جنوبی بصورت پایلوت اجرا شود. آقای مهندس شادنوش معاون امور معادن اداره کل صمت در این جلسه اظهار امیدواری کرد که با تایید طرح مشکلات طولانی شدن زمان برای سرمایه گذاران معدنی کاهش یابد.
دکتر جلالی در این جلسه اعلام کرد هر کاری به نفع سرمایه گذار بخش خصوصی در رابطه با زمان اخذ مجوزهای محیط زیستی میتوان انجام داد باید در این شرایط کشور انجام شود. خانم دعاگویان معاون محیط زیست انسانی اداره کل ضمن استقبال زیاد از این طرح اعلام نمود به جز موارد مطرح شده، طول کشیدن مجوزها ناشی از طول کشیدن جواب استعلامها هست و یا شرکتهای مشاور موجب طولانی شدن زمان طرحها می شوند. در این جلسه کارشناسان نسبت به مدل سوالات خود را مطرح نمودند.
در انتها آقای دکتر سعیدی مدیر پژوهشی دانشگاه اعلام نمود با ترکیب نظر کارشناسان و اساتید دانشکاه این مدل ارتقا یافته و برای سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شود و اعلام نمود دانشگاه اعلام آمادگی می نماید به عنوان واسط بین بخش صنعت و معدن و سازمان محیط زیست و بخش خصوصی، مشکلات را با ارائه روشهای نوآورانه حل نماید.
این طرح با کمک اساتید دانشگاه بیرجند شامل دکترسعید احمدی زاده دکتر محمد رضا دوستی و دکتر حسن ضیاء و دکتر علی نصیریان و دکتر محمدرضا اسکندری ثانی و دکتر امیر ابراهیمی و دکتر مسلم رستم پور و خانم کبریا جعفری دانش آموخته دکترای محیط زیست به انجام رسیده است.