دوازدهمین نشست کافه کتاب با معرفی کتاب " اقتصاد ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی" برگزار گردید

دوازدهمین نشست کافه کتاب  در راستای تحقق شعار سال روز چهارشنبه 26 اردیبهشت ماه 1403 از ساعت 12 تا 14 با حضور آقای دکتر احسان زنگنه عضو محترم هیأت علمی دانشگاه بیرجند و با هدف معرفی کتاب "اقتصاد ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی" در بخش مرجع و نشریات کتابخانه مرکزی و مرکز نشر برگزار شد. در این نشست که کارکنان و دانشجویان دانشگاه بیرجند حضور داشتند، آقای دکتر زنگنه ضمن عرض خیر مقدم به شرکت کنندگان به معرفی و بررسی بخشهای مختلف کتاب پرداخت. این کتاب نوشته حسن دادگر از انتشارات کانون اندیشه جوان می باشد که به بررسی اوضاع اقتصادی و سیاست اقتصادی ایران در عصر حاضر پرداخته است. در ابتدا کلیاتی از اقتصاد ایران با معرفی مفاهیم و شاخص‌های آن برای شرکت‌کنندگان بیان شد. از آنجائیکه تا کنون مطالعات بسیاری به ارزیابی اقتصاد ایران در مقاطع زمانی قبل و بعد از انقلاب پرداخته‌اند، دانستن ویژگی‌ها و بررسی وضعیت اقتصادی این دوران مشخص خواهد کرد که عملکرد اقتصادی مدیران در چه راستایی بوده و این که دستاوردها و نتایج کدام عملکرد دارای آثار مثبت است. با توجه به اینکه نسل حاضر سال‌های قبل انقلاب را به خوبی درک نکرده، به دنبال آن است که در ذهن پویای خود به مقایسه بپردازد و برای محدودیت‌ها، سختی‌ها و تحریم‌های کنونی پاسخی مناسب بیابد. مطالعه این کتاب به او کمک خواهد کرد تا با تحلیل‌های ذهنی و بدون پیش‌داوری، به پاسخ برسد. با این وجود هدف از این نشست مقایسه اقتصاد ایران در سال‌های قبل و بعد از انقلاب در ابعاد مختلف و زمینه‌های گوناگون می‌باشد تا نتیجه گرفته شود که آیا از دو منظر رهایی از وابستگی همه جانبه و حرکت به سمت استقلال اقتصادی و نیز افزایش و ارتقای مؤلفه‌های توزیع درآمد، سطح رفاه عمومی و توسعه انسانی در کدام مقطع موفق‌تر بوده‌ایم؟ در ادامه دکتر زنگنه بیان داشت که کتاب حاضر در پنج فصل تنظیم شده است. بعد از ارائه کلیاتی از اقتصاد ایران و شاخص‌های رفاه و استقلال اقتصادی به بررسی استراتژی‌های توسعه در اقتصاد ایران و جهت گیری‌های آن‌ها در قبل و بعد از انقلاب، می‌پردازد. مرور برنامه‌های کلان توسعه کشور و جهت‌گیری برنامه‌های توسعه در مقاطع زمانی مورد نظر و همچنین مقایسه بین اهداف برنامه‌ها از دیگر مباحث مورد بحث و بررسی در این نشست بود. در ادامه عملکرد بخش‌های مختلف اقتصادی در ایران از جمله کشاورزی، صنعت و معدن، خدمات و تجارت خارجی در مقاطع زمانی قبل و بعد از انقلاب و مقایسه بین عملکرد آن‌ها مورد واکاوی و بررسی قرار گرفت. در پایان بعد ازجمع‌بندی و نتیجه‌گیری، پیشنهاداتی جهت روشن‌تر شدن افق آینده اقتصاد ایران ارائه گردید.

نظر شما :