چکیده پایان‌نامه خانم فریده رضایی نامجو دانشجوی رشته فیزیولوژی ورزشی گرایش بیوشیمی و متابولیسم ورزشی

۱۰ دی ۱۳۹۹ | ۱۵:۰۱ کد : ۱۱۳۶۰ اخبار دانشکده

موضوع: تأثیر هشت هفته تمرین هوازی و مقاومتی بر غلظت‌های سرمی عامل رشد عصب و نوروتروفین 4 در زنان مبتلا به نوروپاتی دیابتی

فریده رضایی نامجو دانشجوی رشته فیزیولوژی ورزشی گرایش بیوشیمی و متابولیسم ورزشی

اساتید راهنما: دکتر مهدی مقرنسی    دکتر امیر رشیدلمیر    استاد مشاور:دکتر سعید سمرقندیان

تاریخ و زمان جلسه دفاعیه رساله دکتری: 1399/10/7 ساعت 8 صبح

اساتید داور: 1. دکتر محمداسماعیل افضل پور، 2. دکتر مرضیه ثاقب جو و 3. دکتر هادی سریر

نوروپاتی شایع ترین علت ایجاد زخم پای دیابتی است که در ۹۰ درصد بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی دیده می شود. به طور کلی ۷ درصد بیماران دیابتی در سال اول تشخیص، دچار درگیری اعصاب می‌شوند که با طولانی شدن مدت بیماری شیوع آن افزایش یافته و بعد از ۲۵ سال به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی و مقاومتی بر غلظت های سرمی عامل رشد عصب و نوروتروفین 4 در زنان مبتلا به نوروپاتی دیابتی بود. تعداد 45 زن دیابتی با میانگین سنی 58/4±  97/47 سال بطور هدفمند انتخاب شدند و سپس بصورت تصادفی به سه گروه 15 نفری کنترل، تمرین هوازی و تمرین مقاومتی تقسیم گردیدند. برنامه تمرین  هوازی برای مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و شدت 50 تا 70 درصد ضربان قلب ذخیره انجام گرفت. همچنین برنامه تمرین مقاومتی برای هشت هفته، سه جلسه در هفته و نیز شدت 40 تا 60 درصد یک تکرار بیشینه دنبال شد. نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر نشان داد که تمرین هوازی و مقاومتی می تواند باعث افزایش سرعت هدایت عصب و افزایش سطوح عامل رشد عصب و نوروتروفین 4 در زنان مبتلا به نوروپاتی دیابتی شود. این نتایج نشان می دهد که تمرین ورزشی می تواند اثر محافظتی روی پیشرفت بیماری نوروپاتی دیابتی داشته و حتی ممکن است بتواند پیشرفت این بیماری را کاهش یا بهبود دهد. با توجه به اینکه تمرین ورزشی به عنوان یک روش غیردارویی و ایمن برای افراد بیمار شناخته می‌شود، انجام تمرینات هوازی و مقاومتی با شدت متوسط برای بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی توصیه می‌شود.