کارگاه هدایت تحصیلی و انتخاب رشته تحصیلی

۲۶ آذر ۱۳۹۸ | ۱۱:۴۳ کد : ۶۰۷۳ اخبار دانشکده
کارگاه هدایت تحصیلی و انتخاب رشته تحصیلی

گزارش کارگاه هدایت تحصیلی و انتخاب رشته تحصیلی

روز سه شنبه 19 آذر ماه ساعت 10 صبح نشستی با موضوع هدایت تحصیلی و انتخاب رشته توسط دکترهادی پورشافعی و همراهی سرکار خانم قرانی (دانشجوی دکتری برنامه‌ریزی درسی) در اطاق کنفرانس با حضور جمعی از دانشجویان  برگزار شد.  موضوع مورد بحث آن است که دانش آموزان و حتی دانشجویان هر ساله برای انتخاب رشته دچار سرگردمی و استرس می‌شوند و از آنجایی که انتخاب هر کدام از این رشته‌ها می‌تواند در آینده  بسیار سرنوشت‌ساز باشد افراد باید بسیار نهایت دقت را داشته باشند. انسان چندین انتخاب مهم در زندگی دارد که یکی از آنها انتخاب رشته تحصیلی است که  زمینه کاری و فعالیت اجتماعی، نوع شغل و نوع روابط افراد در آینده متأثر از آن است. اما با تمام اهمیت این فرایند مهم، همواره به تصادف سپرده می­‌شود و اظهار نظر دانشجویان برای چندین نوبت احساس می‌­کنند به دلایلی انتخاب درستی نداشتند. در این نشست موضوع انتخاب رشته در دوره کارشناسی ارشد که این روزها زمان ثبت نام آزمون است، مطرح شد. در کارگاه تأکید شده که مبنای انتخاب رشته باید علایق افراد باشد. علاقه، از مهمترین عوامل برای پیشرفت هر فعالیتی از جمله ادامه تحصیل است. نکته دیگر رقابت بر سر مکان تحصیل که موضوع مهمی است. در وضعیت فعلی دانشجویان بیشتر در جهت مکان و یا دانشگاه محل تحصیل است که با یکدیگر رقابت می­کنند،  و گرنه پذیرش در یکی از دانشگاه‌ها و مؤسسات چندان دشوار نیست. چرا که  در  بسیاری رشته‌ها داوطلبان امکان قبولی دارند،  مهم نوع دانشگاه و مکان تحصیل است. در نتیجه دانشجو برای انتخاب درست ضمن آنکه باید شناختی از ماهیت  کد رشته وگرایش‌های آن داشته باشد،  باید به علاقه خاص خود توجه نماید و با توجه به شرایط خانوادگی، مکان تحصیل را هم مورد توجه قرار دهد. در این کارگاه ماهیت گرایش‌های رشته علوم تربیتی در کد رشته 1117 مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و توصیه­‌هایی به دانشجویان برای انتخاب رشته ارائه شد.