چکیده رساله دکتری دانشجو صدیقه طاهرزاده دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی ورزشی

۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | ۰۸:۴۶ کد : ۶۹۱۵ اخبار دانشکده
تعداد بازدید:۱۳۰۷
چکیده رساله دکتری دانشجو صدیقه طاهرزاده دانشجوی دکتری رشته فیزیولوژی ورزشی

چکیده رساله دکتری دانشجو: صدیقه طاهرزاده

تأثیر 6 هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی دانه زیره سیاه (carum carvi) بر سطوح سرمی آدیپولین، آیریزین، پروفایل لیپیدی و بیان ژن­های CTRP12 و FNDC5 بافت چربی موش­های صحرایی نر چاق

اساتید راهنما:

دکتر مهدی مقرنسی

دکتر بهرام رسولیان

اساتید مشاور:

دکتر آیت کائیدی

دکتر امیر خسروی

اساتید داور:

دکتر مرضیه ثاقب جو

دکتر محمداسماعیل افضل پور

دکتر محمد ملکانه

چاقی در سطح جهانی به عنوان یک عامل پراهمیت در راستای ابتلا به انواع امراض شناخته شده است. زیره سیاه یکی از گیاهانی است که به­طور سنتی برای کاهش وزن استفاده می­شود. مطالعات نشان داده است که تمرینات منظم هوازی عامل مهمی در کاهش وزن و خطرات مربوط به آن می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر6 هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره آبی دانه زیره سیاه (carum carvi) بر سطوح سرمی آدیپولین، آیریزین، پروفایل لیپیدی و بیان ژنهای CTRP12 و FNDC5 بافت چربی، تغییرات وزن­بدن و چربی­زیرجلدی موش­های صحرایی نر چاق بود. در این مطالعه تجربی، از 32 سر موش صحرایی نر چاق شده، به دنبال 12 هفته رژیم غذایی پرچرب استفاده شد، که به­طور تصادفی به 4 گروه کنترل، تمرین، عصاره زیره سیاه (2درصد غذا)، تمرین + عصاره زیره سیاه (2درصد غذا) تقسیم شدند. گروه­های تمرین 5 روز در هفته به مدت 6 هفته تمرین هوازی (تقریباً معادل70٪-55% VO2max) انجام دادند. تغییرات وزن­بدن و میزان بافت چربی زیرجلدی نیز اندازه­گیری شد. تمرینات هوازی در ترکیب با عصاره زیره سیاه باعث کاهش معنی­دار وزن­ نهائی بدن و وزن­چربی زیرجلدی، تری گلیسیرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین کم چگال نسبت به گروه کنترل و افزایش لیپوپروتئین پرچگال، آدیپولین، آیریزین، بیان ژن FNDC5 و CTRP12 نسبت به گروه کنترل شد. باتوجه به یافته­های پژوهش، پیشنهاد بر این است جهت کاهش اختلالات مرتبط با چاقی و کاهش وزن از تمرینات­ هوازی با شدت متوسط و مصرف دانه زیره سیاه استفاده شود.

 

 

آخرین ویرایش۲۰ بهمن ۱۳۹۸