گزارش وضعیت مهارت افزایی در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور

گزارش وضعیت مهارت افزایی در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور

معاون پژوهشی وزارت علوم اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد 78 دانشگاه در طرح پایش وضعیت دوره های مهارت آموزی  مشارکت کردند.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرای برنامه‌های مهارت افزایی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، توسعه دوره‌های کارآموزی، همکاری در تدوین چارچوب نظام صلاحیت حرفه ای و رصد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی را در برنامه‌های خود قرار داد. برخی از اهداف برگزاری و ساماندهی دوره‌های مهارت افزایی به شرح ذیل می‌باشد:
- ارتقای توانمندی‌های مهارت‌های شغلی و حرفه‌ای دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی به عنوان نیروی ماهر و مورد نیاز بازار کار کشور
- توسعه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار کار از طریق همکاری با دستگاه‌های اجرایی
- سازماندهی برگزاری دوره‌های آموزش مهارتی در دانشگاه و هم افزایی ظرفیت‌های موجود
بر اساس پایش صورت گرفته، مطابق اطلاعات دریافتی از حدود 78 دانشگاه‌، تعداد دوره برگزار شده در سال 1401، 8296 و تعداد شرکت کنندگان در این دوره 328599 نفر بوده است. تعداد دوره‌های برگزار شده با مشارکت واحدهای صنعتی نیز در این سال 837 مورد بوده است. تعداد دوره‌های تخصصی برگزار شده 5898 و تعداد دوره‌های عمومی برگزار شده 2398 بوده است.

دانشگاه بیرجند با 67 دوره برگزار شده و 1163 نفر شرکت کننده در طرح پایش شرکت کرد.