برگزاری سخنرانی علمی پروفسور محمد حسن کریمپور در گروه زمین شناسی دانشکده علوم

۰۱ مهر ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۱ کد : ۴۵۹۴ اخبار دانشکده

آقای دکتر محمد حسن کریمپور از اساتید برجسته زمین شناسی کشور در گرایش زمین شناسی اقتصادی می باشند که از سال 1363 فعالیت خود را به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز کردند. ایشان بیش از 130 مقاله فارسی و 50 مقاله انگلیسی در کارنامه علمی خود دارد و هفت جلد کتاب نیز به رشته تحریر درآورده اند. در روز یکشنبه 31 شهریور 1398 ایشان یک سخنرانی علمی تحت عنوان نظریه جدید در باره ژنز کانسارهای سرب-روی تیپ دره می سی سی پی در کمربند سرب- روی ایران کوه –آهنگران

New hypothesis: Genesis of Pb-Zn MVT Type Deposits, Irankuh-AhangranPb-Zn belt

ایراد نمودند که خلاصه آن به شرح زیر است: براساس بررسی های صحرایی، مطالعات کانی شناسی، سنگ شناسی و زمین شناسی ساختمانی انجام شده در معدن ایرانکوه به طور خاص و در کمربند سرب - روی ایرانکوه – آهنگران به طور عام، مشخص گردید که کانی زایی در اوایل سنوزوئیک و در مرز پهنه های تراستی با دولستون های با سن کرتاسه فوقانی بروز کرده است. این کانسارها در اثر آزاد سازی آب از ورقه فرورونده اقیانوسی تشکیل شده اند. آزاد سازی آب از ورقه اقیانوسی فرورونده باعث آزاد سازی سرب، روی و سایر فلزات  از منشاء و احتمالا آزاد سازی فلزات از سنگ های مسیر و مواد آلی از پوسته قاره ای شده است. گسل های  تراستی عمیق ریشه  که در اثنای مراحل اولیه فرورانش (اواخر کرتاسه) تشکیل شده اند نقش مهمی را  در انتقال سیالات گرمابی کانه دار از عمق زیاد به اعماق کم ، به عهده داشته اند. این سیالات ضمن واکنش با دولستون ها در مرز بین دولستون ها و زون های تراستی متوقف و حتی به سمت عمق برگشت کرده و مواد همراه خود از جمله سرب و روی را بجا گذاشته اند. علی رغم باور برخی از محققین این کانسارها در زمره تیپ سدکس قرار نمی گیرند بلکه از نوع  دره می سی سی پی هستند که در کمربند سرب-روی ایرانکوه – آهنگران ایجاد شده اند.