نتایج حاصل از برگزاری نشست هم اندیشی اساتید و دانشجویان با شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی

۲۲ آذر ۱۴۰۰ | ۰۸:۴۹ کد : ۱۶۱۵۶ اخبار دانشکده

وه وـ ـ و ﯿﯿاﯿ در رای رﺖ ﺧﻮ و ﻣ آر ااماریﺸﺴﺖ ﻫی در زﯿﻨی آبده ا اوﯿ ـ روهم و ﻣ آب و ددم ری در داهﯿﺪ و دت ازسوری ﻣﺪﺖ آبﻪ ای ان و ـس ی آب و ک زن دورزی ان در ر 1400/09/16به صورت زی ار .

ﺿع اـ ا ﺸﺴ اﻦ ﺑﻮد ﮐﻪ آﯾﺎ ﺑﺎ ﺗﻐﯿﯿﺮ روش آﺑﯿﺎری از آﺑﯿﺎری ﺳـﻄﺤﯽ ﺑﻪ آﺑﯿﺎری ﺗﺤﺖ ﻓﺸﺎر در ﻣﯿﺰان ﻣﻨﺎﺑﻊ آب زﯾﺮزﻣﯿﻨﯽ ﺗﻐﯿﯿﺮی ﺣﺎﺻﻞ ﻣﯽ ﺷﻮد. ﻟﺬا اﺑﺘﺪا در ﻫﻤﯿﻦ راﺳﺘﺎی ﻣﻮﺿﻮع ﻧﺸﺴﺖ، ـﺖ آب ایانـﺒﺘی ﺧﻮدن را اان آﯿری ﻧﻮ اﺖ ﯾوعد. اراﺐ ﻣ

د ود 8در آب اـن درورزیـف ﺷﻮد و ﺣﺪود 73 درـ ﯿ ززﯿﻨ از ه رت ﯿد و اره دـ ﻪ ﯿـ آﯿری  نسبت  آﯿری را آان ﯿ ﯿی دارد. ـ ـآب وک زن دورزی ان از اره ﻪ دا ی زد ز و ﯿز از آب ززﯿﻨ، ه وـ د در دیـان،دوس، و زه را در اﺛﺮﯿ ر ﺷﺪﺪ ﺳـ آبززﯿﻨ ـ ـ و اا زد آﯿری در ورزی و ﯿﻨ زی ـف آب ـ روـی آﯿری ی روشی و ﯿی از ﭼﺎﻫﻬﺎی ﺟﺪﯾﺪ و ﯾﺎ ﺑﺴﺘﻦ ﭼﺎه ﻫﺎی ﻏﯿﺮﻣﺠﺎز را ﯾﮑﯽ از راﻫﮑﺎرﻫﺎی ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻓﺮوﻧﺸﺴﺖ در اﺳﺘﺎن ﻣﻌﺮﻓﯽ ﮐﺮدﻧﺪ.

ﻣﻬﻨﺪس ﻣﺤﻤﺪی ﺑﺎ ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ دو روش آﺑﯿﺎری ﺗﯿﭗ و ﻏﺮﻗﺎﺑﯽ در ر تمن دادﺪ ﮐﯿـ آﯿریﯿﭗ در ارﯿان32/7 در در ﯿان آب وود 75در اا در ﯿان ﯿ درر ـ روش ن د. ﻨﯿ ان ﯿن داـﺘﻨ ﯿان ـف آب درورزی رو ازﺒﯿ اح اﮕﻮی، اای ﯿـ ی آﯿری، ﯿﯿ ر ، ﻨﺘری ﻫﻮـ روی ه ی ورزی رو و داـ ا و ران آﯿری دری 1396 ﺎ 1399 از 43 درصد به 47/91 درصد و ار رود ل 1405  55 در ا رـﯿ. ﻨﯿ آب و ک ﯿن داﺘﻨ ل 1405صرفه جویی ـف آب در ورزی اای ح ی آب وک زری آ ان ر ام ا ﺪ.

در اداﻣﻪ ﻧﺸﺴﺖ ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن و اﻋﻀﺎی ﭘﻨﻞ ﺑﻪ اراﺋﻪ ﻧﻈﺮات ﺧﻮد ﭘﺮداﺧﺘﻨﺪ و ﻫﻤﮕﺎن راﻫﮑﺎرﻫﺎی زﯾﺮ را ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻧﻤﻮدﻧﺪ:

• اجرای روش سیستم های آبیاری تحت فشار (قطره ای) در مزارع و بخصوص باغات استان با حفظ سطح معادل  و کمتر از سطح زیر کشت آبیاری سطحی
  • نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی استان و لزوم بازدید از چاهها و بررسی دقیق میزان تخلیه از هر چاه وپلمپ چاههای غیرمجاز
  • آموزش و ترویج کشاورزیان در مدیریت و برنامه ریزی آبیاری مزراع و باغات و توجه به کم آبی در انتخاب کشت مورد نظر