آیین تکریم از خدمات دکتر فتحی نسری رئیس پیشین دانشگاه تربت حیدریه و معارفه دکتر خاشعی سیوکی سرپرست جدید این دانشگاه

۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۱:۰۹ کد : ۱۶۹۷۳ اخبار دانشکده
تعداد بازدید:۱۱۱۹

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه تربت حیدریه، آیین تکریم از خدمات دکتر فتحی نسری رئیس پیشین دانشگاه تربت حیدریه و معارفه دکتر خاشعی سیوکی سرپرست جدید این دانشگاه با حضور معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسئولان دانشگاهی و برخی مقامات استانی و شهرستانی برگزار شد.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در این مراسم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، خصوصاً شهدای مدافع حرم و مدافع سلامت اظهار داشت: در دوره جدید وزارت علوم، تلاش بر این است که برای مدیران دانشگاهی از چهره‌های جوان و نخبه استفاده کنیم و در دانشگاه تربت حیدریه هم همین موضوع مورد توجه قرار گرفته و یک جوان پرتلاش بومی برای مدیریت در این دانشگاه انتخاب شده است.

وی با اشاره به ضرورت عدم وابستگی دانشگاه‌ها به بودجه دولتی، عنوان کرد: دانشگاهی که محل زایش ایده و فکر است تبدیل شده به یک مرکز اصلی برای حاکمیت. دانشگاه‌ها باید از محل ارائه طرح و ایده بر اساس تحقیق و پژوهش، محل درآمدزایی برای خود باشد.

خطیبی اظهار داشت: بحث تنوع بخشی به منابع درآمدی دانشگاه‌ها را شروع کرده‌ایم. طبق مطالعه در دانشگاه‌‌های جهان به این پی بردیم که وابستگی به بودجه عمومی کم شده و دانشگاه ها از محل فروش درآمد حاصل از تحقیقات کسب درآمد می‌کنند. اما در دانشگاه‌های ایران در سال ۹۵ وابستگی به بودجه عمومی کشور ۷۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ به ۸۲ درصد رسیده است و این یعنی دقیقاً در خلاف جهت مسیر دانشگاه‌های برتر جهان حرکت کرده‌ایم.

وی ادامه داد: این مقایسه‌ها چند پیام دارد؛ تولید علم یک بحث است و مصرف علم بحثی دیگر؛ ما در تولید علم خوب تلاش کرده‌ایم ولی ضریب نفوذ علم برای مصرف خیلی پایین است.

وی با اشاره به اینکه تربت حیدریه معادن بسیار ارزشمند دارد و قطب تولید زعفران است، اظهار داشت: دانشگاه تربت حیدریه باید در رشته کشاورزی و فنی مهندسی تمرکز کند.

معاون وزیر علوم اظهار داشت: اگر می‌خواهیم مسایل کشور را حل کنیم راهش این است که نوآوری ایجاد کنیم و شرکت‌های دانش بنیان را تقویت کنیم. بر همین اساس وزیر محترم علوم که یک چهره علمی و دانشمند هستند، معاونت فناوری و نوآوری را ایجاد کردند.

این مقام مسئول تصریح کرد: درب دانشگاه باید به روی همه باز باشد و به جامعه خدمات دهد. دانشگاه در زمینه اشتغال و کارآفرینی به جامعه بدهکار است و باید دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی و مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب داشته باشیم که مفید به حال جامعه باشد. این دانشگاه به لحاظ فرهنگی، اعتقادی و گفتمان سیاسی قوی باشد تا بتواند به نفع جامعه و مردم کار کند. دانشگاه باید به حل مسایل و مشکلات جامعه و صنعت در کنار آموزش و پژوهش اهتمام داشته باشد.

آخرین ویرایش۱۵ بهمن ۱۴۰۰