برگزاری کارگاه آشنایی با پروژه های تحقیقاتی استارتاپ زرشک
دومین پیش رویداد استارتاپ ویکند تخصصی زرناب
دومین پیش رویداد استارتاپ ویکند تخصصی زرناب با نام آشنایی با پروژه های تحقیقاتی استارتاپ زرشک، در روز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ در محل سالن آمفی تأتر پردیس کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر محمد حسین امینیفرد، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند، معرفی مختصری از رویداد ملی زرناب ارائه داده و اظهار داشت: اگرچه استان خراسان جنوبی مهد تولید زرشک در کشور و دنیا است، اما با توجه به تولید سنتی این محصول استراتژیک در استان، مشکلات زیادی درحوزه تولید، فرآوری، صنایع تبدیلی و دارویی این محصول وجود داشته که باید برای حل آنها، گامهای بلندی توسط دست اندرکاران زرشک و جامعهی علمی این استان برداشته شود.
ایشان در ادامه بصورت کاملا تخصصی به موضوع زرشک و چالشهای پیش روی این محصول استراتژیک ورود کرده و تعدادی از پروژههای پژوهشی و تحقیقاتی که میتواند در حوزههای مختلف زرشک انجام شده و باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی این محصول شود را بیان کرد. این پروژههای در زمینههای تولید و بهزراعی زرشک، بهنژادی و بیوتکنولوژی زرشک، آبیاری زرشک، خاک و تغذیه زرشک، آفات و بیماریهای زرشک، علفهای هرز زرشک، برداشت زرشک، مکانیزاسیون زرشک، فرآوری و صنایع غذایی زرشک، صنایع دارویی و بهداشتی زرشک، بازاریابی، تجارت و گردشگری زرشک برای حاضرین در جلسه تشریح شد.
عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه بیرجند، اظهار امیدواری کرد با انجام تحقیقات علمی و کاربردی از سوی محققین و صاحبنظران زرشک، شاهد شکوفایی و ارزش افزوده بیشتر این محصول مهم و استراتژیک استان باشیم.
شایان ذکر است که این پروژههای پژوهشی به همت دکتر محمد حسین امینیفرد، عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشگاه بیرجند، تهیه و تنظیم شده و پژوهشگران و علاقمندان به حضور در رویداد ملی استارتاپ ویکند تخصصی زرناب (۲۶تا۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) نیز میتوانند از آن استفاده کنند.