اولین جلسه مجازی دفاع از رساله دکتری علوم دامی توسط آقای سیدمحمد میربهبهانی برگزار شد.

۲۹ تیر ۱۳۹۹ | ۰۷:۴۰ کد : ۸۹۶۵ اخبار دانشکده
اولین جلسه مجازی دفاع رساله دکتری گروه علوم دامی توسط آقای سید محمد میربهبهانی و به راهنمایی آقایان دکتر سیدجواد حسینی‌واشان و دکتر محسن مجتهدی و مشاوره آقایان دکتر سید همایون فرهنگ‌فر و سید عبدالله حسینی  روز شنبه ۲۸ تیرماه ۹۹ برگزار شد.

اولین جلسه دفاع مجازی رساله دکتری گروه علوم دامی با عنوان " اثر سطوح فیبر محلول و نامحلول بر گوارش­‌پذیری مواد مغذّی، انرژی قابل سوخت و ساز، عملکرد و شاخص­های خونی در جوجه شترمرغ" در روز شنبه 28 تیرماه 99 برگزار شد. این طرح توسط آقای سید محمد میربهبهانی و به راهنمایی آقایان دکتر سید جواد حسینی واشان و دکتر محسن مجتهدی و مشاوره آقایان دکتر سید همایون فرهنگ فر و سید عبدالله حسینی  اجرا شده است. رساله مذکور به داوری آقایان دکتر سید محمد حسینی و دکتر نظر افضلی از دانشگاه بیرجند و دکتر محمد امیر کریمی ترشیزی از دانشگاه تربیت مدرس تهران به تایید رسید. ایستگاه تحقیقاتی شترمرغ واحد دامپروری در سال 1397 در راستای اجرای طرح­های تحقیقاتی روی شترمرغ ایجاد و راه‌­اندازی شد و طرح مذکور اولین رساله اجرا شده در این ایستگاه بود.  با توجه به گسترش سریع مراکز پرورش شترمرغ در استان طی 5 سال اخیر و نبود ایستگاه تحقیقات شترمرغ در جنوب و جنوب شرق کشور، ایستگاه مذکور بسیار ضروری به نظر می رسید. یافته­‌های این رساله نشان داد امکان استفاده از یونجه و تفاله چغندر قند در جیره شترمرغ تا 4 درصد بالاتر از توصیه­‌های معتبر قبلی وجود دارد یافته‌­های این رساله نشان داد دامنه مناسب فیبر محلول در جیره­‌ی شترمرغ­ از سن یک تا 2 ماهگی برابر 5/7 تا 5/11 درصد، در سن 3 تا 4 ماهگی 6/7 تا 6/11 درصد و در سن 5 تا 6 ماهگی 25/8 تا 25/12 درصد است و دامنه مناسب فیبر نامحلول در جیره­‌ی شترمرغ­ از سن یک تا 2 ماهگی 16 تا 20 درصد، در سن 3 تا 4 ماهگی 20 تا 24 درصد و در سن 5 تا 6 ماهگی 5/25 تا 5/29 درصد است. این یافته در زمینه فیبر محلول در جیره شترمرغ برای اولین بار در سطح بین المللی گزارش می­‌شود و امید است بعنوان استانداردی در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. از رساله مذکور یک مقاله علمی پژوهشی در مجله علوم دامی ایران پذیرفته شده و یک مقاله دیگر در مجله Tropical Animal Health and Production در دست داوری نهایی است.