۱۸ مهرماه، سالروز درگذشت مرحوم محمدعلی راشد محصل تسلیت باد

۱۸ مهر ۱۴۰۰ | ۱۵:۰۲ کد : ۱۴۷۵۸ اخبار اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۲۵۵۹
هجدهم مهرماه، سالروز درگذشت مرحوم محمدعلی راشد محصل و از بنیانگذاران علم آندوسکوپی در ایران می باشد. موزه و مرکز اسناد و مفاخر دانشگاه، سالروز درگذشت ایشان را به تمامی علاقه مندان به عرصه علم و ادب و دانش تسلیت می گوید.
۱۸ مهرماه، سالروز درگذشت مرحوم محمدعلی راشد محصل تسلیت باد

دکتر محمد علی راشد محصل در سال 1312 در روستای افضل آباد از بخش خوسف شهرستان بیرجند متولد شد . راشد محصل پس از مکتب خانه به مدرسه ای که در روستای کاخک بود فرستاده شد.راشد تحصیلات ابتدایی خود را در این روستا و تحصیلات دوره  اول دبیرستان ودانشسرای مقدماتی را در بیرجند به پایان برد. راشد محصل در سال 1332 با عنوان شاگرد ممتاز دانشسرای مقدماتی راهی تهران شد و دیپلم کامل متوسطه دریافت نمود و به علت مریضی به بیرجند بازگشت و تا سال 1338در بیرجند به امر آموزش اشتغال داشت .

در سال   1338 موفق به ثبت نام در دانشکده  پزشکی و در سال 1345 با کسب رتبه اول فارغ التحصیل شد. راشد محصل، دوره تخصص پزشکی را در زمینه  بیماریهای گوارشی و آندوسکوپی در فرانسه گذرانید و به ایران بازگشت .

وی در ایران سالها در امر آموزش و مدیریت بیمارستانها و معالجه  بیماران از هیچ کوششی فروگذار نمی کرد . راشد در سال 1365 برای مداوا به فرانسه عزیمت نمود و در دیار غربت در مهرماه 1369جان به جان آفرین تسلیم نمود. از دکتر راشد محصل، دو جلد کتاب امراض گوارش که جلد اول چاپ شده و نیز کتابی به زبان فرانسه و چندین مقاله به زبان فارسی ، فرانسه، و انگلیسی به چاپ رسیده است . راشد محصل علاوه بر اینکه طبیبی حاذق بود ، شاعری با احساس ، باذوق و متعهد بودکه از او اشعار زیادی باقی مانده است که از میان آنها شعر «یادنامه  شب تولد »که در واقع تاریخچه زندگی او می باشد و از طراوت بیشتری برخوردار است و همچنین ((سیمرغ قاف غربت)) به یادگار مانده است.

آخرین ویرایش۱۰ آبان ۱۴۰۴