کارگاه رویکردهای نوین به صنایع دستی

۲۵ آذر ۱۳۹۷ | ۰۹:۵۸ کد : ۱۱۷۴ اخبار دانشکده

کارگاه رویکردهای نوین به صنایع دستی توسط آقای دکتر سیدمحمدرضا خلیل‌نژاد و سرکار خانم فرزانه فخر برگزار گردید. هدف از این کارگاه آشنایی دانشجویان با رویکردها و روش‌های نوین سرامیک‌سازی در ایران و جهان بود. دکتر خلیل نژاد با معرفی هنرمند سرامیک‌ساز هلندی به نام آقای Jeroen Bechtold نقش وی را در سرامیک‌سازی رایانه‌ای مطرح نمود. Jeroen Bechtold برای اولین بار در اواخر دهه 90 میلادی و پس از ورود رایانه به عرصه معماری و مهندسی، سعی زیادی نمود تا اشیاء صنایع دستی را نیز با کمک رایانه طراحی نماید و برای اولین تجربه مجموعه گلدان‌های منهتن را در هلند طراحی و در جمهوری چک تولید نمود. از دیگر دلایل شهرت وی رویکرد رادیکال به طراحی قوری‌های بسیار خلاقانه‌ای است که توسط هنرمندان چینی به صورت دست‌ساز تولید می‌شود. همچنین وی مجموعه‌ای تحت عنوان منظر در سرامیک دارد (Landscapes in Ceramics) که مناظر زمینی را در قالب سرامیک‌های مفهومی ارائه می‌نماید. پیوند سرامیک و سیاست را نیز در مجموعه گلدان‌هایی می‌توان دید که در لهستان تولید نمود و در آن از سردیس رهبران شوروی سابق به شکل وارونه استفاده نموده بود تا گویای ناپایداری تفکرات سیاسی دوران حکومت بلوک شرق باشد.

نمونه‌ای از تصاویر آثار Jeroen Bechtold را در زیر ببینید.

از وب‌سایت این هنرمند بازدید کنید: http://www.jeroenbechtold.nl