از سلسله سخنرانی های هفته پژوهش؛

برگزاری سخنرانی با موضوع "معرفی روش‌های مختلف آنالیز و شناسایی الیاف" از دستاوردهای فرصت مطالعاتی عضو هیات علمی گروه آموزشی فرش

۱۵ آذر ۱۴۰۱ | ۰۸:۰۸ کد : ۲۱۵۹۹ اخبار دانشکده

به گزلرش دانشکده هنر، به مناسبت هفته پژوهش گروه آموزشی فرش با همکاری انجمن‌های علمی هنراسلامی، فرش، طراحی و چاپ پارچه و کانون هنرهای تجسمی به مناسبت هفته پژوهش و در راستای بالا بردن سطح دانش تخصصی دانشجویان اقدام به برگزاری نشست علمی با سخنرانی دکتر حسین بارانی، دانشیار دانشکده هنر در تاریخ 12/09/1401 نمود. یکی از فرایندهای مهم در بحث کنترل کیفیت، شناسایی و بررسی کیفیت الیاف مورد استفاده در فرش دستباف است که به این منظور از روش‌های مختلفی از قبیل حلالیت، میکروسکوپی و اسپکتروسکوپی یا طیف سنجی که برای تعیین ساختار مولکولی و گروه‌های عاملی الیاف و همچنین تعیین عناصر موجود در سطح الیاف استفاده می شود. برای بررسی خصوصیات ساختاری، فیزیکی و شیمیایی الیاف نساجی از روش‌های اسپکتروسکوپی مختلف استفاده می شود که مورد تأیید سازمان بین المللی استاندارد (ASTM) می‌باشد. در این کارگاه پژوهشی، دکتر حسین بارانی به معرفی دستگاه‌های آنالیز الیاف بر اساس روش اسپکتروسکوپی از قبیل: طیف سنجی مادون قرمز، طیف سنجی رامان، طیف سنجی فوتوالکترونی اشعه ایکس، پراش اشعه ایکس پرداختند. این نشست با استقبال بسیارخوب دانشجویان برگزار شد و با پرسش و پاسخ و پذیرایی به اتمام رسید.